Polstraat 37 - Dreumel

Dreumel

TYPE

Monument

KAMERS

13

LOCATIE

Dreumel
Adres: Polstraat 37
Vraagprijs: 759.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1856
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 353 m²

Deze riante T-boerderij is gelegen op een prachtige locatie nabij de uiterwaarden van de rivier de Waal en de Vonkerplas, aan de rand van het gemoedelijke dorpje Dreumel.
De woonboerderij biedt een unieke kans voor liefhebbers van rust, ruimte en een landelijke locatie, met de mogelijkheid om het geheel naar eigen stijl en wens te moderniseren.

Hal, woonkeuken met aangrenzende kelder, woonkamer, twee slaapkamers, twee badkamers, een gastenkamer met kitchenette en een bijkeuken op de begane grond.
Hal, eetkeuken, zitkamer, overloop en vier kamers op dijkniveau op de eerste verdieping.
Twee slaapkamers, een doucheruimte en een grote vliering op de tweede verdieping.

Het uitgestrekte rivierendorp Dreumel (gemeente West Maas en Waal) telt ongeveer 3.500 inwoners en ligt in het Land van Maas en Waal aan de rivier de Waal. Het landelijke karakter, dat de streek kenmerkt, is volledig intact gebleven. De oorspronkelijke dorpsstructuur bestaat uit bebouwingslinten, die al slingerend aan elkaar geknoopt lijken door de pittoreske en grotendeel authentieke dorpsbebouwing. Dreumel heeft een compleet en uitgebreid voorzieningenniveau: een complete middenstand met o.a. een grote supermarkt, een gezondheidscentrum en apotheek, bouwmarkt, horeca, een sporthal, tennisbanen, sportvelden, een openluchtzwembad, een basisschool, kinderdagverblijven en een peuterspeelzaal. Dreumel ligt op ongeveer 15 autominuten van Tiel, 30 autominuten van ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen. De autosnelweg A15 is in 10 minuten te bereiken. Tiel is tevens te bereiken via het nabijgelegen fietspontje.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud woning: 1.350 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 354 m²
Overige inpandige ruimte: 52 m2
Perceeloppervlak: 1.245 m²
Bouwperiode: laat 19e eeuws

Indeling begane grond:
Vanaf de Polstraat is een brede inrit met parkeerruimte met toegang tot het achterhuis. Vanuit de hal is toegang tot de tuingerichte woonkeuken en één van de slaapkamers. De keuken is ingericht met een eigentijdse keuken voorzien van inbouwapparatuur. Aan de keuken grenst de kelder, een ideale provisieruimte die mede door de ligging in de dijk altijd koel is. De woonkamer bevindt zich aan de oostzijde van de boerderij en biedt toegang tot een tussenhal waaraan één van de badkamers grenst. Op deze woonlaag is verder een provisieruimte, bijkeuken en een zelfstandige gastenruimte met een gastenwoonkamer met kitchenette, slaapkamer en de 2e badkamer. Vanuit deze kamer is toegang tot het terras onder het Gelderse overstek.

Indeling eerste verdieping:
Vanaf de Waaldijk is de entree van het voorhuis (oorspronkelijk lag de woonboerderij aan de Waaldijk 41). Zoals eerder gemeld, is het voorhuis onderkelderd met de kelder die aan de keuken grenst en één van de badkamers. Het voorhuis kent een centrale gang met toilet en een eetkeuken met vaste kasten op het oosten en een zitkamer op het westen. Het voorhuis leent zich door de zelfstandige entree uitstekend voor praktijk aan huis of voor inwoning. Aan het eind van de gang is toegang tot de verdieping van het achterhuis. Deze verdieping is ook toegankelijk via twee trapopgangen vanuit het achterhuis. In het achterhuis zijn vier kamers, waarvan twee met dakkapel en een 3e badkamer. In de achterste slaapkamer zijn vaste kasten en zicht op de achterliggende boomgaarden.

Indeling tweede verdieping:
Het betreft hier feitelijk de eerste verdieping van het voorhuis. Vanuit de gang op dijkniveau leidt een steile trap naar de slaapverdieping. Hier bevinden zich twee slaapkamers en op de gang is een douche en een wastafel. Vanuit de mezzaninevensters is zicht op de omliggende natuur. Boven deze slaapkamers is een vliering, waarvan de vloer is geïsoleerd. Boven de (slaap)kamers in het achterhuis is eveneens een vliering, gelegen direct onder de in 2016 vernieuwde kap. Koper dient er rekening mee te houden dat de rieten dakbedekking van het voorhuis binnen 5 jaar dient te worden vernieuwd.

Bijzonderheden:
Deze woonboerderij leent zich door de layout uitstekend voor praktijk aan huis, als meergeneratiewoning en voor oudere kinderen is er de mogelijkheid om onder één dak, maar toch ook apart te wonen.
In de tuin zijn diverse zitjes gecreëerd, waaronder een prachtig paviljoen dat begroeid is met blauwe regen. Ook onder de Gelderse overstek kan tot in de late uurtjes van het buitenleven worden genoten.
Een flinke tuinkas maakt het mogelijk om uw eigen gewassen te kweken.
Aan de overzijde van de dijk kunt u wandelen in de schitterende natuur, waaronder langs de Vonkerplas en de oevers van de rivier de Waal. Deze prachtige omgeving biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en recreatie en dat direct voor de deur. De fietsdijk vormt een ideale uitvalsbasis voor wandel-, hardloop-, fiets- of skeelertochten. De woonboerderij is klaar voor modernisering, waardoor u de unieke kans heeft om uw eigen stijl en wensen door te voeren in deze historische setting. De boerderij is recent grondig geïnspecteerd door de Monumentenwacht Gelderland. Door hen is de technische staat als goed gekwalificeerd. Het onafhankelijke inspectierapport is op verzoek in te zien.
De in 2023 geïnstalleerde cv-ketel is reeds voorbereid op aansluiting op een warmtepomp.
Deze woonboerderij is gelegen op een unieke plek in het rivierenlandschap aan de Waal ter hoogte van Tiel. Aan de overzijde van de Waaldijk bevinden zich de Dreumelse uiterwaarden met natuurwater waar gevist en gekanood kan worden.
Een ideaal object voor de liefhebbers van het buitenleven.

Deze woonboerderij hebben we in collegiale verkoop met Van Erp Makelaardij uit Beneden-Leeuwen

Polstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - DreumelPolstraat 37 - Dreumel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.