Pollartstraat 5 - Roermond

Roermond

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Roermond
Adres: Pollartstraat 5 6041GC ROERMOND
Vraagprijs: € 1.795000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in centrum van Roermond
Oppervlakte: 456 m2
Oppervlakte perceel: 300 m2

Prestigieus wonen in het voormalige bisschoppelijk paleis uit de 17e eeuw, fraai gelegen in het centrum van Roermond. Dit is een plek met een serene rust en waar de historie volop tastbaar is. Als u via de prachtige poort de binnenplaats op loopt, vormen de prachtige architectuur met rijke details en de tuin een subliem geheel.
Pollartstraat 5 bevindt zich in het hoofdgebouw, waar de met hardsteen gedecoreerde entree direct uw aandacht trekt. Met een inhoud van ruim 3500 m³ biedt dit woonhuis volop ruimte om te wonen, werken en waar extra slaapkamers eenvoudig te realiseren zijn. Met behoud van karakter is dit woonhuis getransformeerd in een one-of-a-kind stadsvilla van ongekende klasse. Historie en monumentale status: Het voormalig Bisschoppelijk Paleis is een statig, monumentaal gebouw op een prachtige plek in het centrum van Roermond. Het gebouw werd van 1666-1670 gebouwd naar ontwerp van Joseph van Halle, nadat de voorganger verwoest was bij de stadsbrand van 1665. Het classicistische ingangspoortje met geblokte ionische pilasters is van deze tijd. Omstreeks 1780 werd het verbouwd door bisschop Filips Damiaan Lodewijk van Hoensbroeck. Toen werd er een hek in Lodewijk XVI-stijl geplaatst. Omstreeks 1796 kwamen de Fransen en werd het paleis onder meer benut als verblijf voor de Franse generaal Miranda. Hierna werd het paleis als rechtbank gebruikt en van 1822-1996 was het een rechtbank. Naast het paleis werd van 1858-1863 een Huis van Arrest gebouwd, later Huis van Bewaring genaamd. In 2007 werd een hotel op die plaats gebouwd, dat luistert naar de naam “Het Arresthuis”. Locatie: Het Bisschoppelijk paleis is gesitueerd op de hoek van de Pollartstraat en de H. Geeststraat, waar vele monumentale panden staan. Stadspark de Kartuis, de Ursulakapel, het Munsterplein en de bekende winkelstraten bevinden zich op loopafstand. Uw favoriete restaurant, het treinstation en de Designer Outlet bevinden zich in de nabijheid. Roermond heeft een heel aantrekkelijk woonklimaat met goede voorzieningen, prachtige natuur, uitgebreide watersportmogelijkheden en een gunstige ligging ten opzichte van Weert, Venlo, Maastricht, Duitsland en België.

Indeling: Begane grond: Open de prachtige, dubbele voordeur naar de imposante ontvangsthal waar de monumentale trappartij direct uw aandacht trekt. De hardstenen vloer etaleert pure klasse, net als de vide met hoog plafond en de paneeldeuren. Achter de trap bevindt zich een berging en aan de rechterzijde zijn de garderobe en het gastentoilet met portaal. Rechts in de hal loopt u de woonkamer in, die dankzij de grote ramen aan twee zijden baadt in het licht. Er ligt, net als op bijna de hele begane grond, een hardstenen vloer en de haardpartij met schouw is een van de blikvangers. In het verlengde van de keuken bevindt zich de woonkamer, waar volop ruimte is om te dineren met vrienden en familie. De zitbank vormt een geheel met de haardpartij, waar een schouw met leeuwenhoofden is geplaatst en u de mogelijkheid heeft om vlees aan het spit te braden boven het vuur. De exclusieve keukenopstelling met eiland biedt alle denkbare comfort en inbouwapparatuur van topkwaliteit, met het Lacanche gasfornuis als stralend middelpunt. De keuken staat in verbinding met een portaal, waaraan een tweede toiletruimte en de bijkeuken grenzen.

Eerste verdieping: Terwijl u via de trap naar boven loopt, voelt u dat dit een unieke plek is om te wonen. Als eerste komt u in een aangename verblijfsruimte met een hoog plafond, op maat gemaakte kasten en een haardpartij. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen en ziet u fraaie details van deze bijzondere plek in het centrum. Deze ruimte is nu in gebruik als werk- en zitkamer, maar een andere invulling is uiteraard mogelijk. Dubbele deuren geven toegang tot een meer dan 15 meter lange overloop waaraan de wasruimte, en de master bedroom met dressing en badkamer grenzen. Achter de witte deuren zijn inbouwkasten gemaakt, die goed passen bij de lambrisering en de klassieke binnendeuren. In de master bedroom ziet u dat een modern interieur goed past in een monumentaal gebouwd. De dressing met op maat gemaakte kasten verbindt de slaapkamer met de prachtige badkamer, waar design de boventoon voert. Uw oog valt op het ligbad en het dubbele wastafelmeubel, terwijl de inloopdouche en douche door een halfhoge muur aan het zicht worden onttrokken.

Tweede verdieping: Een bordestrap geeft toegang tot de tweede verdieping, waar veel ruimte tot uw beschikking staat. Aan de overloop grenzen twee slaapkamers, de berging/cv-ruimte en twee zolderruimtes die de mogelijkheid bieden om extra (slaap)kamers te realiseren. Beide slaapkamers, waarvan een met een en suite badkamer, zijn geschikt om te gebruiken als tweepersoonskamer.

 

Pollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - RoermondPollartstraat 5 - Roermond


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.