Prinsesselaan 10 - Beverwijk

Beverwijk

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Beverwijk
Adres: Prinsesselaan 10
Vraagprijs: 875.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1927
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 177 m²

PRINSESSELAANKERK – ‘EEN GODDELIJKE BELEVING’

In een van de meest charmante straten van Beverwijk, Prinsesselaan 10, biedt Redres de Bouwkunstmakelaar dit prachtige kerkje vol trots te koop aan. Dit gemeentelijke monument oorspronkelijk gebouwd in 1927 voor erediensten werd in 2009 omgevormd tot een uniek woon- en werkloft. Met zorgvuldige aandacht hebben vorige bewoners de robuuste architectuur, het glas-in-lood en de ruimtelijke kenmerken van de voormalige kerkzaal weten te behouden. Dit resulteert in een ongeëvenaarde sfeer die enkel te ervaren is tijdens een bezichtiging. De buitengewone ervaring is verbluffend; de authentieke kerkzaal is behouden, gecombineerd met moderne voorzieningen zoals vloerverwarming, isolatie en maar liefst 11 zonnepanelen op het dak.

Stel je voor wat je allemaal kunt met deze unieke kerk! De ruimte, met zijn indrukwekkende 8 meter hoogte, biedt eindeloze mogelijkheden. De vorige eigenaar bouwde al een fantastische trappartij geïntegreerd met een kookeiland, een opvallende designhaard met verhoogd zitgedeelte en werkelijk een prachtig aquarium als levend kunstwerk.

En de locatie? Die is top! De buurt van de Prinsesselaan wordt omringd door statige herenhuizen en een groene omgeving: je voelt je hier meteen thuis. Bovendien is alles dichtbij: winkels, het strand, belangrijke wegen én het openbaar vervoer. Je bent zo in Amsterdam, op nog geen halfuur reizen vanaf het station op loopafstand. Dit woon- en werkloft heeft gewoon alles wat je zoekt als je op zoek bent naar een “anders dan anders” huis.

DE TOUR

BEGANE GROND
Bij aankomst begint het avontuur direct. Een riante voortuin met parkeerplek voor maar liefst drie auto’s, een uitnodigende entree en openslaande deuren naar wat ooit de kerkzaal was, nu getransformeerd tot een woonkamer van bijna 100 m². De hoge plafonds en grote raampartijen creëren een ongeëvenaarde ruimtelijke beleving. Het verhoogde zitgedeelte met zwevende haard biedt een knusse sfeer. De woonkeuken, uitgerust met hoogwaardige Smeg-apparatuur, en een aparte koffiehoek maken het geheel compleet.

Een trap, gebouwd van de boekenkast naast de entree, leidt naar de bovengelegen werkvide. Een intieme ruimte afgeschermd door het aanwezige orgel met de indrukwekkende orgelpijpen, biedt een prachtig uitzicht over de hele kerk. De kansel aan de andere zijde is omgetoverd tot een minibar en kan dienen als DJ-booth. Aan de rechterkant bevindt zich de toegang tot de berging, maar deze ruimte kan eenvoudig worden omgebouwd tot bijvoorbeeld een ensuite badkamer of extra slaapkamer. – Dit was oorspronkelijk een berging / werkplaats, maar is door de huidige eigenaars helemaal aangepakt om er een kantoor / gastenverblijf van te maken. In de inbouwkast bevindt zich een tweepersoonsbed die uitgeklapt kan worden. Aan de linkerkant van de kansel tref je een hal met modern toilet en aansluitend openslaande deuren richting de zijtuin, waar een gezellig en zonnig terras op het zuiden te vinden is. Aan de achterzijde is een slaapkamer (circa 16.5 m²) volledig verbouwd door de huidige eigenaars tot een professionele studio, compleet met volledige akoestische isolatie, perfect voor muzikant of gamer / filmfanaat.

EERSTE VERDIEPING
Via de geweldige trappartij dat als een meubelstuk in de ruimte staat kom je op de verdieping met midden boven de kerkzaal een slaapkamer die in de ruimte lijkt te zweven. Een luchtbrug verbindt dit deel met de ruime badkamer met groot verzonken familiebad, dubbel wastafelmeubel en tweede zwevend toilet voorzien van deuren voor de nodige privacy. Een praktische wasruimte met plek voor witgoedapparatuur en extra slaapkamer aan de achterzijde maken deze verdieping compleet.

GESCHIEDENIS KERK
De “Prinsesselaankerk”, een Hervormde Kerk is een bouwwerk uit 1927 in de elegante stijl van de late Amsterdamse School. Het kerkgebouw werd ontworpen door de befaamde Haarlemse architect, ir. H.T. Zwiers B.N.A. De bouw werd toevertrouwd aan aannemer J.R. Bruin hetgeen wordt vereeuwigd door een marmeren gedenkplaat in de vestibule. In 1938 voegde het bestuur van de Vereeniging van Vrijzinnig Hervormden afdeling Beverwijk een klokkenstoel toe aan de achtergevel van de kerkzaal, dat eveneens door Zwiers ontworpen werd. Later, in 1951, onderging de consistorie een uitbreiding waarbij de achtergevel werd vergroot en nieuwe vensters werden toegevoegd aan de zijgevels. Verdere uitbreidingen volgden in 1960, waarbij architect P.C.M. Blom uit Heemskerk een nieuw toilet ontwierp tegen de overgang van de kerkzaal naar de consistorie. In 2009 werd de kerk aan de eredienst onttrokken en kreeg het in 2013 een woonbestemming.

BEVERWIJK
Beverwijk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Oorspronkelijk ontstond het gebied rondom een belangrijke handelsroute genaamd de Heerweg, die door dit gebied liep en een connectie vormde tussen Haarlem en Alkmaar. De naam “Beverwijk” wordt voor het eerst genoemd in documenten uit de 13e eeuw. De stad groeide gestaag dankzij haar gunstige ligging aan zee, wat gunstig was voor handel en visserij.

In de loop der tijd ontwikkelde Beverwijk zich verder, voornamelijk gedreven door industrie en handel. De aanleg van het Noordzeekanaal in de 19e eeuw was een belangrijke mijlpaal voor de stad. Hierdoor kreeg Beverwijk een directe verbinding met Amsterdam en werd het een industrieel centrum met diverse fabrieken en bedrijven.

Tegenwoordig is Beverwijk een levendige stad met een mix van historie en moderne voorzieningen van uitstekende scholen tot diverse winkels en eetgelegenheden. In Beverwijk komt het beste van beide werelden samen: een levendige stad met geschiedenis en een prachtige natuurlijke omgeving. Hier vind je niet alleen de mooie blonde duinen en het nabijgelegen strand, maar ook diverse culturele schatten, waaronder het imposante Kasteel Assumburg en de Bazaar, een markt waar diverse culturen samenkomen. Met uitstekende bereikbaarheid, zowel per auto als met het openbaar vervoer, ligt Beverwijk gunstig ten opzichte van nabijgelegen steden zoals Haarlem en Amsterdam. Dat maakt Beverwijk tot een fijne plek om te wonen voor iedereen die op zoek is naar een dynamische omgeving vol mogelijkheden zee strand wonen voorzieningen stad.

KORTOM
Een hemelse woonsensatie! Dit voormalige kerkje in Beverwijk biedt een unieke levensstijl waar wonen en werken naadloos samensmelten. Met de mogelijkheid om twee extra kamers te creëren, is deze ruimte ideaal voor stellen, gezinnen en creatieve geesten. Gelegen nabij alle voorzieningen, fietsafstand van het bruisende centrum van Beverwijk en op loopafstand van een supermarkt. Slechts op twee minuten rijden van de dichtstbijzijnde uitvalsweg.

Benieuwd naar meer? Neem gerust contact met ons op; we delen graag alle details over deze betoverende plek!

Prinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - BeverwijkPrinsesselaan 10 - Beverwijk


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.