Provincialeweg 28 - Maren-kessel

Maren-kessel

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Maren-kessel
Adres: Provincialeweg 28
Vraagprijs: 1.575.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1900
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 410 m²

Ruimte, sfeer, stijl en vrijheid; slechts enkele kenmerken die dit vrijstaande karakteristieke monumentale herenhuis tot een buitenkans en buitenstate maken. De algehele renovatie, de smaakvolle afwerking en de hoogwaardige materialen bieden ruim 400 m² (!) aan woongenot. Maren-Kessel is een dorp gelegen aan de Maas en wordt gekenmerkt door rust, ruimte en prachtige vergezichten. Uitvalswegen naar ‘s-Hertogenbosch (10 minuten) en Rosmalen, alsmede de A2, A59 en A50 zijn op korte afstand te bereiken.

Algemene informatie
Bouwjaar: 1900
Verbouw/ renovatie: 1997 en 2006
Isolatie: dubbelglas, dakisolatie
Verwarming: gas c.v. combiketel
Perceeloppervlakte: 6.019 m²
Inhoud: ca. 1.725 m³
Woonoppervlakte: ca. 410 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 80 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: ca. 9 m²
Externe bergruimte: ca. 107 m²

Het forse perceel ligt aan een doorgaande weg met aan de overzijde vrij zicht op een dijklandschap. Via eigen oprijlaan is het terrein ontsloten, aan de voorzijde van het herenhuis is er meer dan voldoende parkeergelegenheid. De voortuin is aangekleed met volwassen bomen, hagen en struiken en geeft het aanzicht een charmante en rijke uitstraling.

Entreehal met meterkast, toiletruimte en trappen naar de kelder en eerste verdieping. Vanuit de hal zijn de woonkeuken en werk-/studeerkamer bereikbaar. Zeer ruime en lichte living aan de voorzijde van de woning gesitueerd. Het hoge plafond, de sfeervolle schouw met haard, houten vloer en meerdere raampartijen maken de living tot een uiterst comfortabele leefruimte. De woonkeuken is in het hart van de woning gesitueerd en is voorzien van diverse luxe inbouwapparatuur. De tweede living is tuingericht met onder andere openslaande deuren naar de zij- en achtertuin. Aangrenzend de bijkeuken is voorzien van een praktisch keukenblok. Naast de tweede living bevindt zich de kamer met sauna, toilet- en doucheruimte.

Via de overloop zijn vijf slaapkamers en een badkamer toegankelijk. Het geheel is in lichte tinten afgewerkt en alle vertrekken hebben ruim voldoende daglicht. Complete badkamer met ligbad, douche met massagefunctie, toilet en wastafelmeubel. De ouderslaapkamer is uitgerust met een gashaard, klimaatbeheersing en een fors balkon. Aansluitend de kledingkamer en badkamer. Badkamer in moderne stijl met ligbad, inloopdouche, royaal tweepersoons wastafelmeubel en toilet.

De parkachtige tuin biedt veel privacy. Een verwarmd buitenzwembad met royaal terras is door slim geplaatste hagen grotendeels aan het zicht onttrokken. Het bijgebouw is te gebruiken als garage en hobbyruimte. Een lage schuur is thans in gebruik als opslag voor tuingereedschap. De volwassen borders en hagen bieden alle seizoenen kleur. Een forse vijverpartij is ook een blikvanger. Aan de achterzijde van de tuin is een boomgaard (fruitbomen) met bloementuin gerealiseerd waar men bij zomerdag een wandelpad laat maaien.

Provincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kesselProvincialeweg 28 - Maren-kessel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.