Raadhuisstraat 6 - Roggel

Roggel

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Roggel
Adres: Raadhuisstraat 6
Vraagprijs: 750.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1877
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 370 m²

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het Burgemeestershuys uit 1877 is daadwerkelijk destijds als burgemeesterswoning gebouwd. Daarna is het nog een gecombineerde woning-juwelierszaak geweest en een woning met praktijkruimte.

De huidige eigenaresse neemt met pijn in het hart afscheid van deze villa om wat kleiner te wonen: “We kochten het huis in 1973 en de kinderen zijn hier geboren. We hebben vele veranderingen doorgevoerd in de loop van de tijd en de gehele villa compleet naar onze eigen smaak en stijl gemaakt.” Bovendien zijn er allerlei antieke elementen en details toegevoegd, in stijlvolle, bijpassende klasse.

Deze grootse woning heeft jarenlang privé en zakelijk gecombineerd; er was vroeger een juwelierszaak gevestigd en de huidige eigenaresse had meteen rechts bij de entree, vroeger haar wachtkamer met praktijkruimte. Ook is de villa lang benut als stijlvol vakantiehuis voor circa 12 personen. Dankzij de vele kamers zijn er mogelijkheden te over; wonen en werken aan huis, voor een groot en/of samengesteld gezin.

DUURZAAMHEID

Het dak van de woning is reeds vernieuwd en geïsoleerd. Om de energiebehoefte van de woning verder te doen dalen, is er mogelijkheid diverse maatregelen te treffen.

In bepaalde vertrekken zijn reeds de buitenmuren van binnenuit geïsoleerd, dit zou ook toegepast kunnen worden op de andere gevels, inclusief de zolder. Enkele kozijnen zijn al voorzien van HR++ beglazing. Door de resterende kozijnen ook te vervangen, in combinatie met de gevelisolatie, wordt de luchtdoorlaatbaarheid beperkt. Onder een deel van de woning is de vloer nog niet geïsoleerd. Door in deze delen vloerisolatie toe te passen, trekt minder kou vanuit de grond de woning in. Tevens kunnen op het dakvlak zonnepanelen geplaatst worden, gericht op het zuiden.

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE VOORMALIGE BURGEMEESTERSWONING MET 6 SLAAPKAMERS, 4 BADKAMERS EN MAGNIFIEK AANGELEGDE TUIN

1. Wonen in geschiedenis
Deze bijzondere villa-woning uit 1877 heeft nog vele stijlkenmerken en antieke details, doch het geheel is uitgevoerd met eigentijdse, actuele luxe en comfort.

2. Luxe in stijl
Ideaal voor de combinatie wonen en/of werken alsmede voor groot gezin met meerdere kinderen.

3. Rust en ruimte
Om te ontspannen, binnen en buiten in de wellnessruimte met sauna en hottub, ook om van de kunst van het goede leven te genieten.

4. Groene privacy
De prachtig aangelegde en volwassen tuin met weelderige begroeiing biedt 100 % privacy, heeft diverse antieke waterornamenten, een jeu-de-boulesbaan en diverse terrassen.

5. Ligging
In de voornaamste straat van Roggel, op loopafstand van de de markt met dagelijkse voorzieningen, en centraal in de driehoek Weert-Roermond-Venlo; ook op makkelijke afstand van Helmond, Eindhoven en Maastricht.

KENMERKEN

Bouwjaar: 1877, in 2017/2018 gemoderniseerd 
Perceeloppervlakte: 900 m²
Woonoppervlakte villa: circa 335 m²
Woonoppervlakte bijgebouw: circa 15 m²
Totale oppervlakte: circa 370 m²
Inhoud villa: circa 1.290 m³
Inhoud bijgebouw: circa 60 m³
Totale inhoud (conform meetcertificaat): circa 1.350 m³

BEGANE GROND WOONVLEUGEL

De sfeervolle ontvangsthal met meterkast maakt direct indruk dankzij de originele tegelvloer, de sierlijke architraven rond de originele deuren en de fraaie houten trap naar de etages. In bijpassende stijl is een open garderoberuimte gerealiseerd. Onder het grote raam dat uitkijkt op de Raadhuisstraat is een omkaste verwarmingsradiator.

Links in de hal, zijn de dubbele deuren naar de lichte en-suite woonkamer met diverse grote ramen en Franse eikenvloer. Onder de ramen zijn ook hier de radiatoren aan het zicht onttrokken door maatwerk omkastingen. Achter de dubbele deuren in het voorste gedeelte is nu een inbouwkast, waar voorheen de doorgang naar de tuingerichte eetkamer was. In het tweede gedeelte met open houthaard, bieden openslaande Franse deuren met louvreluiken zicht op de zijtuin en de jeu-de-boulesbaan. In de hoek is de ruimtesparende schuifdeur naar de keuken.

Boven de deur naar de eetkamer in de ontvangsthal, is origineel glas-in-lood behouden gebleven. In de tuingerichte eetkamer met vloerverwarming bieden vier kamerhoge ramen prachtig uitzicht op terras en groen. De voormalige doorgang naar de woonkamer vormt nu één grote kast, die aan de ene kant de woonkamer en aan de andere kant de eetkamer ten dienste staat.

De fraaie olijfgroene deuren zijn afkomstig van het bisschoppelijk paleis in Roermond. Aan de twee tafels is plaats voor zeker tien mensen; de ene tafel is origineel design uit 1920, de andere de Italiaanse replica ervan. In de hoek van de eetkamer is een apart portaal met toilettafel, bij het separate zwevend toilet met fonteintje.

Naast de eetkamer is de keuken met open doorgang. Deze keuken is met diverse antieke materialen opnieuw gerealiseerd. De kasten onder de granieten werkbladen zijn afgewerkt met historisch eikenhout, waarachter onder meer de vaatwasser zich bevindt. Bij de antieke granieten spoelbak is in hetzelfde materiaal een achtergrond gemaakt, waarin de strakke kraan is geïntegreerd. De antieke Franse deuren, met dubbel glas en originele louvreluiken, zorgen voor veel licht en zicht. Ernaast prijkt de fraai rvs-Smeg met 6 gaspitten (waaronder een wokbrander) en drie (warmhoud)ovens, rvs-achterwand en erboven strakke rvs-afzuiging met spots.

Bij eetkamer en keuken is de brede, open doorgang naar de lichte tuinkamer met vloerverwarming. Hier is de ruimte helemaal opengewerkt in de hoogte, zodat de antieke balkconstructie in de nok zichtbaar is. Fraai detail: de oorspronkelijke lage doorgang naar de zolder is nu afgezet met een antiek deurtje. Ook bijzonder: de vloer van Bourgondische Dallen is afkomstig uit een hospitaal in Parijs. In de zijgevel tegenover de schuifpui is een breed raam gemaakt dat fraai uitkijkt over de zijtuin met jeu-de-boulesbaan.

De brede schuifpui in deze tuinkamer geeft direct zicht op en toegang tot het eerste terras, zodat binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overvloeien. De tuinkamer heeft ook nog een originele ‘achterdeur’; voorheen van het buitentoilet. Het raampje is ook bewaard gebleven. Dit deel is een gang achter de open gashaard met zandstenen schouw geworden, met bergruimte en cv-combi-ketel in de kast.

BEGANE GROND SLAAPVLEUGEL

Rechts van de ontvangsthal is de suite met de huidige slaapkamer 1 en badkamer 1. Deze suite heeft nog een extra eigen voordeur; destijds had de eigenaresse dit gedeelte, dat voorheen een juwelierszaak was, in gebruik als haar praktijkruimte. Voor deur en ramen hangen aan de buitenzijde nog authentieke houten rolluiken.

Achter de grote en lichte slaapkamer is badkamer 1, waar vroeger de opkamer gesitueerd was. Achter de praktische en ruimtesparende schuifdeur is nu een lichte badkamer met origineel dubbel raam met houten rolluik, inloopdouche met vloergoot, zwevend toilet en design wastafelmeubel.

EERSTE VERDIEPING

De originele houten trap in de ontvangsthal voert naar de lichte overloop 1 met balustrade. De vloer is voorzien van gerestaureerd grenen dakbeschot. Het dubbele openslaande raam kijkt uit over de achtertuin.

Slaapkamer 2 over de volle diepte van de woning, heeft brede vensterbanken en omkasting bij de radiatoren. Door de inbouwkasten aan weerszijden van het raam in de voorgevel, ontstaat een fraaie nis. Deze kamer heeft via de schuifdeur, een eigen badkamer 2 met douchecabine, zwevend toilet en wastafelmeubel.

Slaapkamer 3 heeft eveneens een inbouwkast en grote raampartijen met zicht op de straat. In slaapkamer 4 is, naast de diepe muurkast onder de trapopgang, de toegang tot de technische ruimte gemaakt met een afsluitbare deur en vaste trap. In deze technische ruimte (op de 2e verdieping) zijn de originele muren en balkenconstructie goed te zien. Er is volop bergruimte in de schappen. Ook de cv-combi-ketel (Nefit HR 2018), de boiler voor alle badkamers en de aansluitingen wasapparatuur zijn hier geïnstalleerd.

Eveneens over de volle diepte van de woning is er een fraaie en grote slaapkamer 5 met open designtrap naar de hoger gelegen entresol. Deze riante kamer kijkt fraai uit over de zijtuin en de Raadhuisstraat, door de openslaande Franse deuren bij het stalen Frans balkon in de zijgevel.

In de muur naast de loopdeur van slaapkamer 5 zijn voorbereidingen getroffen voor een extra 5e badkamer; de aansluitingen wateraanvoer en afvoer zijn reeds aanwezig. In de kamer zelf zijn de gemetselde muren fraai zichtbaar. De entresol vormt een mooie vide met balustrade bovenin de kamer. Hier is de doorgang naar de tuinkamer die met het middeleeuwse deurtje is afgesloten.

In de lange gang met strakke up- en downlighters op de muren is rechts de hoek om tegenover de slaapkamers een apart toilet. Ernaast is badkamer 3 met handdoekradiator, dubbel wastafelmeubel, inloopdouche met regendouche en mechanische afzuiging.

TWEEDE VERDIEPING

Op overloop 1 is ook de deur naar overloop 2 met de trapopgang naar de tweede etage waar de prachtige slaapkamer en suite 6 is. Beneden op overloop 2 is er garderoberuimte met raam op de achtertuin en de vaste houten trap naar boven.

In de zichtbaar gehouden houten dakconstructie, zijn in de dakisolatie twee grote Velux-dakramen aangebracht aan de achterzijde. Eronder staat een vrijstaand design-ligbad. Ook het originele metselwerk is in het zicht gelaten.

In de muur bij de trap is naast de muurkast de toegang tot de luxe badkamer 4. Deze is voorzien van een dubbel wastafelmeubel, zwevend toilet en mechanische afzuiging.

WELLNESS-BIJGEBOUW

De voormalige berging is omgetoverd tot privé wellness met 100% privacy. Deze authentieke schuur met houten sierbekleding op de gevel en raam onder de dakpunt, is van binnen compleet gerenoveerd en voorzien van een lichte tegelvloer, strak stucwerk en plafondspots. Er is een kleedkamer met design wastafel en kledinghaken gecombineerd met de 2-4-persoons sauna met elektrische kachel.

Dat geldt ook voor de Weltevree Dutchtub Original hottub die buiten staat. Dit olijfgroene, houtgestookte ronde bad is geïnstalleerd op het relaxterras tussen de metershoge taxushagen, in alle privacy en naast de groene design-buitendouche met vloergoot. De hottub heeft een hout-gestookte spiraalverwarmer met bijpassende wokpan en een dek voor snellere opwarming als ook voor de winter. Bij de Dutchtub is ruimte voor twee ligstoelen, om tussendoor in badjas te relaxen.

TUIN MET TERRASSEN EN JEU-DE-BOULESBAAN

In de fraaie en weelderige buitenruimte is de Franse château-stijl consequent doorgevoerd. Direct bij de tuingerichte eetkamer en tuinkamer is een groot lounge- en eetterras, onder de volwassen kronkelhazelaar en
omgeven door perken met diverse beplanting, zoals lavendel, buxus en klimrozen. Onder de grote kronkel-hazelaar is op de klinkerbestrating ruim plaats voor een buitenkeuken. Op de muur van het wellness-bijgebouw is een antiek waterornament. Naast dit gebouw is de achterom, via de afsluitbare, hoge houten poort naar de Maassenstraat.

Om de hoek, achter de tuinkamer, is een fraai en riant eetterras. De gevel is bekleed met onder meer wijnranken, klimrozen, een antieke lantaarn en wederom een antiek waterornament. Het terras biedt alle plaats om met groot gezelschap buiten te eten. Het uitzicht naar het grote gazon wordt omgeven door de zelf geplante blauweregen die sinds 1973 al tientallen jaren rond de pergola van antieke houten balken groeit. Het grote gazon met sierlantaarn is volledig omgeven door een ruime diversiteit aan beplanting. Dit heerlijke speel- en zonneveld heeft daardoor optimale privacy.

Het gazon aan de achterzijde van de woning loopt door om de hoek naar de zijtuin. Onder het tuinkamerraam is een beschut zitje gemaakt. Omgeven door perken en volwassen begroeiing is hier bovendien een authentieke jeu-de-boulesbaan met zitbankje aangelegd. Erachter staat een statige walnotenboom, die is geplant in 1973.

De tuin met onder meer rozen en klimjasmijn is hier aan de straatzijde afgesloten met hoge taxus en de hoge stalen poort in drie delen met sierspijlen tussen twee gemetselde pilaren; ook hier weer optimale privacy.

Voorbij de poort aan de Raadhuisstraat is brede sierbestrating aangelegd. Er kan een extra terras worden gemaakt én er kunnen ook één tot twee auto’s achter elkaar parkeren op eigen, afgesloten terrein. Aan het oog onttrokken, is er achterin de tuin nog een schuurtje met schappen ten behoeve van opslag, tuingereedschap, fietsenstalling et cetera.

LOCATIE EN UITZICHT

Deze woning ligt in het midden-Limburgse Roggel. Het kerkdorp biedt alle benodigde voorzieningen. De ligging is bijzonder centraal. Roggel ligt in de driehoek Weert-Roermond-Venlo. Snelweg A2 is makkelijk bereikbaar op circa 9 km en daarmee een snelle verbinding naar Eindhoven en Maastricht en verder.

Het uitzicht van dit unieke pand, is overal groen en fraai. Opzij en achter gaan alle blikken naar de weelderige en omheinde tuin met diverse terrassen, wellness en jeu-de-boulesbaan, en optimale privacy. Aan de voorzijde is goed te zien dat de Raadhuisstraat vroeger dé notabelenstraat van Roggel was, pal bij de markt en de kerk. Veel voorname huizen/gevels zijn behouden gebleven, zoals van het postkantoor (links), het raadhuis (aan de overkant van de straat) en de voormalige veldwachterswoning (links).

ROGGEL EN OMGEVING

Roggel is één van de 16 woonkernen van de gemeente Leudal, waarvan het naburige Heythuysen het centrum vormt. Qua oppervlakte is het de grootste gemeente van Limburg. Roggel werd voor het eerst vermeld in 1230. In 1679 kwam het in bezit van de proosten van de Abdij Keizerbosch als zelfstandige heerlijkheid. Het huidige dorpskarakter ontstond vooral in de 19e eeuw en na de Tweede Wereld oorlog werden woonwijken bijgebouwd. Het dorp kent twee rijksmonumenten. Dat zijn de Sint-Petruskerk (deels 15e eeuw) op 90 m en de Sint Petrus beltmolen uit 1901 op circa 2 km, net buiten het dorp. Roggel wordt omgeven door landerijen en natuur, zoals bijvoorbeeld natuurgebied Leudal (bezoekerscentrum: 2,2 km) met zijn kenmerkende beekdalen. Ook Nationaal Park De Groote Peel, op de grens van Noord-Brabant met Limburg, ligt op nog geen 15 km.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!

Raadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - RoggelRaadhuisstraat 6 - Roggel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.