Ruiterstraat 18 - Zaltbommel

Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

5 kamers

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Ruiterstraat 18 5301 ED ZALTBOMMEL
Huurprijs: € 2.070
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Ligt centraal aan een van de hoofdstraten van het oude stadje
Oppervlakte: 150 m2
Oppervlakte perceel: 24 m2

Een familiehuis met veel ruimte, veel mogelijkheden (wonen & werken) en een grote tuin op het zuiden. Deze monumentale woning ligt centraal in Zaltbommel, aan de Ruiterstraat. Eén van de hoofdstraten van het oude stadje, met statige huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Dit behoorlijk grote woonhuis, van zes bij twaalf meter, dateert in zijn huidige vorm uit 1632. Het kreeg toen de nog steeds kenmerkende trapgevel met een toppilaster en bogen boven de ramen. Aan het metselwerk van de zijgevels is te zien dat het huis in de kern ouder is dan de zeventiende eeuw. De restanten van vijftiende-eeuwse bebouwing die in dit hoekhuis schuilgaan, vormen waarschijnlijk de verklaring voor de niveauverschillen tussen het voor- en achtergedeelte.

Juist die niveauverschillen maken het huis speels en spannend. De hoogte van de ruimtes aan de voor- en achterkant is niet gelijk. Aan de voorkant is de hoogte vier meter, het achtergedeelte bestaat uit een lage benedenkamer met stookplaats en nog eens een ruim vertrek op de verdieping.

Indeling 
Begane grond: 

De entree van de woning bevindt zich aan de Ruiterstraat, de zijkant van het pand, in feite aan de Nieuwbrug-zijde. De gang (ca. 4 m²) geeft toegang tot de woonkamer en open keuken (ca. 30 m²), de ruime berging (ca. 8 m²), het toilet en de trap naar de bovenverdieping en loopt door tot aan de achterzijde van de woning. In de woonkamer aan de voorzijde zijn ramen die uitkijken op de Oude Haven en aan de tuinzijde geeft een openslaande deur toegang tot de grote tuin (ca. 60 m²).

Eerste verdieping:

Hier vind je twee slaapkamers van respectievelijk ca. 14 m² en ca. 11 m² groot. De ruimtes ogen licht door de grote ramen met het mooie uitzicht. Op deze verdieping vind je ook de badkamer met douche, wastafel en het tweede toilet. De vliering (ca. 9 m²) is te bereiken via een vlizotrap.

Tweede verdieping: 

Met een wenteltrap op de overloop kom je op de grote zolder met veel ruimte: handig voor het opbergen van spullen en bovendien is hier de CV-ketel. Op deze verdieping, aan de voorzijde, ligt ook de derde slaapkamer.

Naast het huis, bevindt zich een zijkamer die met een dwarszadeldak aansluiting vindt tegen de zijgevel van het huis. En achter het hoofdgedeelte van het huis is een kleine schuur.

 

Bijzonderheden: 

●       Monumentaal en karakteristieke woning aan de Ruiterstraat in Zaltbommel.

●       Trapgevelwoning uit de 17e eeuw, met behoud van veel historische kenmerken. Mogelijk is de kern zelfs uit de 15e eeuw.

●       Een volwaardige woning waarin door meerdere mensen geleefd én gewerkt kan worden.

●       Een woning met twee verdiepingen, een grote woonkeuken met vloerverwarming én een grote stadstuin.

●       Centraal gelegen in het hart van de vestingstad.


Locatie: 

De Ruiterstraat ligt centraal in Zaltbommel, op steenworp afstand van het gezellige historische centrum. Alle voorzieningen zijn in de buurt; van bushalte (200 m.), speeltuin (200 m.), basisschool 500 m.) en supermarkt (600 m.) tot treinstation (1 km.) en kinderopvang (3 km.). De bereikbaarheid per openbaar vervoer, auto en fiets is uitstekend, en er is geen betaald parkeren in deze Brabantse vestingstad.

Ruiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - ZaltbommelRuiterstraat 18 - Zaltbommel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.