Sint Laurensstraat 1 - Alkmaar

Alkmaar

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Alkmaar
Adres: Sint Laurensstraat 1 1811 KM ALKMAAR
Huurprijs: € 4.900
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 955 m2
Oppervlakte perceel: 955 m2
Werken in het historische gebouw ’t Hooge Huys (1931) op een markante en opvallende locatie in het centrum van Alkmaar.

Op de plek van het Hooge Huys stond al in de middeleeuwen een groot pand. Archeologen hebben er een omgrachting aangetroffen en vermoeden dat hier een grafelijk hof heeft gestaan. Het zal een goed beveiligd, hoog houten huis geweest zijn. Ook in later tijd stond er een belangrijk huis. Deze bebouwing is verdwenen maar het huidige pand dat er staat, heet nog altijd het Hooge Huys.

Het gehele pand is enkele jaren geleden met zorg gerestaureerd. Het bevat vele historische details en is tevens voorzien van alle moderne gemakken. Het gebouw was lange tijd het kantoor van de Noord Hollandse Levensverzekering Maatschappij/Hooge Huys, een begrip in heel Nederland. Het statige pand uit 1931 is ontworpen door architect A.J. Kropholler, in de stijl van het traditionalisme.

Het gedeelte dat nu ter verhuur wordt aangeboden betreft een groot deel van het souterrain alsmede de gehele beletage. De totale verhuurbare vloeroppervlakte is ongeveer 495 m2, waarvan ca. 220 m2 souterrainruimte en ca. 275 m2 bedrijfsruimte op de beletage. De etages zijn verhuurd als kantoorruimte(n).

Indeling 

Souterrain
Ca. 220 m2 opslagruimte, alsmede een dames- en herentoiletgroep.

Parterre
Ca. 275 m2 multifunctionele bedrijfs-/ winkel-/ galerie-/ kantoorruimte met diverse stijlkamers. Entree via een monumentale trap op de hoek van de Langestraat.

Locatie
Centraal gelegen in het historische centrum van Alkmaar. Goed bereikbaar per OV of auto (betaald parkeren in directe omgeving, o.a.  Veste parkeergarage).

Bijzonderheden
Voorzien van gas-cv. Twee museale ruimten op de beletage (ruimte 1.5 en 1.7) zijn voorzien van museaal meubilair. Het gebruik deze ruimten evenals het gebruik van het museale meubilair aldaar dient in nader overleg met verhuurder te geschieden.

Sint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - AlkmaarSint Laurensstraat 1 - Alkmaar


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.