Vlogserie #8 Kasteel Ammersoyen

Vloggers van Shot of Culture op pad via Monumentenportaal.nl

Vlogserie #8 Kasteel Ammersoyen Ammerzoden

Als je een kind vraagt om een kasteel te tekenen, dikke kans dat je dan een prent van Kasteel Ammersoyen voor je neus krijgt. Dit sprookjesoord is 700 jaar geleden uit de klei getrokken, slotgracht eromheen en niks meer aan doen! Vlogger Jelle van Shot of Culture bezocht Kasteel Ammersoyen om vast een beetje van de kerstsfeer te proeven.

Wist je dat de kerstbal zijn oorsprong vindt in de late middeleeuwen? De kerstboom die voorheen voornamelijk buiten stond, werd binnengehaald en versierd met hulst, vruchten en appels. En de kerstbal van nu.. Juist, die lijkt qua vorm op een appel!

Leuk detail, de slotgracht is ooit gedempt geweest en toen deze voorzichtig weer werd uitgegraven kwam er een enorme hoeveelheid gebruiksvoorwerpen ‘boven drijven’. Een deel van deze schatten is in de museumzaal van het kasteel te bekijken!

Nederland staat vol met monumenten waar je van alles kan ondernemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal (verborgen) pareltjes. Zelf een monument bezoeken of er overnachten? Neem een kijkje op www.monumentenportaal.nl voor een uitgebreid overzicht!

Zelf een monument bezoeken of er overnachten? Kijk dan hier.

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.