Middeleeuws Ter Apel – Klooster Ter Apel

Beleef de middeleeuwen tijdens Middeleeuws Ter Apel

Een bezoek aan het festival Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven!

Meest authentieke festival bij middeleeuws Klooster

Middeleeuws Ter Apel is het meest authentieke middeleeuws festival van Nederland. Dat betekent dat er met veel oog voor historie en detail het leven zo goed mogelijk wordt weergegeven zoals het toen, naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, is geweest. En dat met een wel heel bijzonder decor: op de enclave rond het eeuwenoude Kruisherenklooster in Ter Apel. Een unieke kans om de middeleeuwen te beleven!

Prachtig Klooster Ter Apel

Middeleeuws Ter Apel vindt plaats op een prachtig terrein: rondom het eeuwenoude Kruisherenklooster in Ter Apel. Het Klooster ‘Domus Novae Lucis’ is het enige nog bestaande plattelandsklooster van Noordwest-Europa. Sinds 1992 behoort het Klooster Ter Apel tot de UNESCO Top 100 van onroerende objecten in Nederland. Een bezoekje aan Middeleeuws Ter Apel is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan dit bijzondere ‘huis van het nieuwe licht’!

Ridders, marktlui en entertainers laten u voelen hoe het leven in de middeleeuwen was. Meer info op middeleeuwsterapel.nl.

Meer informatie vindt u hier.

 

Datum

07-09-2024 10:00 tot
07-09-2024 11:30
 

Locatie

Klooster ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.