Ontdek het Spanderswoud en buitenplaats Hilverbeek in ’s Graveland

Wandel mee met de boswachter en maak kennis met het Spanderswoud en Hilverbeek, twee verrassende Buitenplaatsen in ‘s-Graveland. .

Ontdek de Verborgen Schatten van Hilverbeek en Spanderswoud!

Wandel gezellig mee met de ervaren excursiegids en verken de adembenemende Buitenplaatsen Hilverbeek en Spanderswoud tijdens deze speciale excursie voor volwassenen.

Hilverbeek: Historische Pracht in Natuurmonumenten Stijl

Laat je verrassen door Hilverbeek, een Buitenplaats die Natuurmonumenten al in 1933 in handen kreeg. Bewonder de open weilanden, dichte bossen en historische elementen die deze plek zo uniek maken. Ontdek de tijdloze charme van de boerderij Stofbergen, gebouwd rond 1636, met een prachtige zevenarmige linde voor de deur. Bewonder een eeuwenoude eik, een oranjerie en een slangenmuur, allemaal uit de 19e eeuw. Het landhuis van Hendrik Six (1790-1847) herbergt verhalen over exotische planten, waaronder de introductie van de Camellia-theeplant in Nederland.

Spanderswoud: Een Tuinreis door de Tijd

Betreed het Spanderswoud en ervaar een mix van tuinstijlen die door de eeuwen heen zijn gegroeid. De naam herinnert aan een tijd waarin hakhout hier overvloedig was. Dwaal langs de monumentale Spanderslaan en ontdek prachtige waterpartijen met slingerende paden die de geschiedenis van deze betoverende Buitenplaats weerspiegelen.

Handig om te weten:

  • Let op: deze excursie start op de parkeerplaats van Hilverbeek.
  • Uitsluitend tickets via online boeking.
  • Helaas kunnen honden niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Tips: Stevige schoenen, camera, nieuwsgierigheid!
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.

Laat je leiden door de natuurlijke pracht en historische verhalen tijdens deze boeiende wandeling. Een reis door de tijd in de groene schatten van Hilverbeek en Spanderswoud staat op het programma!

 

Datum

10-08-2024 14:00 tot
10-08-2024 16:00
 

Locatie

Hilverbeek, parkeerplaats Hilverbeek
Leeuwenlaan Leeuwenlaan 5, 's-Graveland
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.