Studentenfestival: Fortesa Jusufi

27 juli 2024

De pianisten die in juli 2024 de concerten zullen geven, nemen deel aan het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival en volgen de gelijktijdig lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses. Afgelopen edities waren bijzonder goed bezocht en bezoekers waren vol lof over de weergaloos spelende pianisten en hun repertoirekeuze. De toegang is gratis, graag een vrijwillige bijdrage.

Fortesa Jusufi (Kosovo)  met werken van R. Schumann, C. Debussy en M. Ravel 

De Kosovaarse pianiste Fortesa Jusufi (*1997) begon haar muzikale opleiding in haar geboorteplaats Pristina, waar ze ook haar bachelordiploma behaalde. Sinds april 2021 studeert ze aan de Folkwang Universität der Kunste in Essen, Duitsland, in de klas van Henri Sigfridsson, waar ze in juli 2023 haar masteropleiding afrondde. Sinds oktober 2023 volgt ze haar tweede masteropleiding met als hoofdvak kamermuziek in duo-bezetting. 

Tijdens haar studie werd ze ondersteund door beurzen van de Universiteit van Prishtina, het Ministerie van Onderwijs in Kosovo en het Deutschlandstipendium in Duitsland. Haar belangrijkste prijzen tijdens concoursen waren onder meer de eerste prijs op “Music without Limits” in Druskininkai, Litouwen in 2022, een speciale prijs op het Chopin Pianoconcours in Kosovo in 2017, een speciale prijs op de European Music Summer Academy in Kosovo in 2018, eerste prijzen op de Ars Kosova-Competition 2019 en 2016, eerste prijzen en een speciale prijs op “The Young Pianist” in Kosovo 2014 en 2013. 

Fortesa was te horen op meerdere festivals: SIPO – Obidos International Piano Masterclasses & Festival, “Bieszczady bez granic”, “Music without Limits”, het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival, Palazzo Ricci, Haus Marteau, het Pro Klassik Kulturfestival, Young Classic Europe enz. Ze trad op als soliste en kamermusicus in Duitsland, Nederland, Portugal, België, Litouwen, Italië en Polen en volgde masterclasses bij o.a. Boris Berman, Ewa Kupiec, Philippe Giusiano, Eugen Indjic, Geoffrey Madge, Anna Malikova, Diane Andersen en Andreas Weber. 

Als pianostudente wordt Fortesa sinds februari 2022 ondersteund door de Yehudi Menuhin Stichting Live Music Now Rhein-Ruhr en door de ArteMusica Stiftung für Kunst und Kultur in Frankfurt. 

U hoeft geen kaarten te reserveren, maar kom wel op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.
De toegang is gratis, graag een vrijwillige bijdrage voor de pianisten, zij kunnen hierdoor hun studie betalen. 

Meer informatie is hier te vinden

 

Datum

27-07-2024 20:00 tot
27-07-2024 21:30
 

Locatie

Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27, Doornenburg
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.