Van stuwwal tot parkbos in ‘s-Graveland

Altijd al nieuwsgierig naar de bijzondere geschiedenis van de parkbossen van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam? Laat je verrassen door onze ervaren excursiegids van Natuurmonumenten, die je meeneemt terug in de tijd..

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de parkbossen van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh, en Bantam. Laat je verrassen door een ervaren excursiegids van Natuurmonumenten die je in een boeiende natuurhistorische excursie van 2 uur mee terug in de tijd neemt.

Terug in de Tijd: Historische Wandeling

Aan de hand van de herkenbare elementen in het landschap, die tijdens de wandeling worden bekeken, vertelt de gids over de vroegste ontstaansgeschiedenis vanaf de laatste ijstijd. Via de afzanding door de Amsterdamse eigenaren van de kavels die later uitgroeiden tot de Buitenplaatsen, tot aan de parkaanleg door bekende tuinarchitecten en de latere landschappelijke Engelse stijl.

De recente ontwikkelingen worden belicht aan de hand van de bomen en struiken in het parkbos die een uitheemse oorsprong hebben. Word deelgenoot van deze eeuwenoude historie en maak kennis met de herstelplannen van Natuurmonumenten in deze unieke ’s-Gravelandse Buitenplaatsen.

Handig om te weten:

  • Verkoop tickets uitsluitend online.
  • Helaas kunnen honden niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.
 

Datum

01-09-2024 10:30 tot
01-09-2024 12:30
 

Locatie

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde Noordereinde 54b, ’s-Graveland
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.