Grote Kerk Naarden

TYPE

Kerk

LOCATIE

Naarden
Midden in Vesting staat Grote Kerk Naarden: al eeuwenlang een baken van Holland. Voor schippers op de Zuiderzee, voor de Spaanse troepen en de Geuzen, voor de postkoets in de zeventiende eeuw, voor bezoekers en bewoners in meer dan 500 jaar geschiedenis. Of je nu alleen of met veel bent, het gebouw omarmt je. Met haar zachte licht en wereldberoemde tongewelf boven je hoofd. 

Grote Kerk Naarden is een rijksmonument en dateert uit eind vijftiende eeuw. Het gebouw ademt cultuurgeschiedenis en vormt het kloppende hart van Naarden, de best bewaarde vestingstad van Nederland. De kerk ligt op loopafstand van (gratis) parkeerplaatsen en is rolstoeltoegankelijk.

Met 1000 m2 vloeroppervlakte, een modern verwarmings- en ventilatiesysteem en ledverlichting in alle kleuren is Grote Kerk Naarden een flexibele locatie om een inspirerend evenement, een prachtige bruiloft of een gedenkwaardig afscheid neer te zetten. Alle wensen qua programma, indeling en catering zijn bespreekbaar. Service, persoonlijke begeleiding en maatwerk zijn onze kernwoorden.

Grote Kerk Naarden is een plek voor iedereen om te luisteren, beleven, delen en beschouwen. Verbreed je blik met onze publieksprogramma’s rond muziek, erfgoed en kunst. Concertseries, zoals Magistrale Momenten, bezorgen je een unieke muzikale ervaring in een historische setting. Of duik in de geschiedenis in onze tentoonstellingen waar heden en verleden elkaar vinden. Tot rust komen doe je ook in Grote Kerk Naarden: door een kaarsje te branden of een yogales te volgen. Raadpleeg het volledige programma op grotekerknaarden.nl/agenda of bekijk onze activiteitenagenda.

Foto’s zijn van Rob van Esch, Robin Looman en Stichting Grote Kerk Naarden

BEZOEK

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.