Kasteel Hoensbroek

TYPE

Kasteel

LOCATIE

Hoensbroek
Breng een bezoek aan het allermooiste kasteel van Nederland

Piepende deuren, krakende vloeren én meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. In Kasteel Hoensbroek komen avonturen uit verre verledens tot leven. Het oudste deel dateert uit 1250.

Kasteel Hoensbroek is een waar sprookjeskasteel en volgens de ANWB en haar leden het Allermooiste Kasteel van Nederland (2022) en winnaar van de Vriendenloterij Museumprijs 2021. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Of dwaal rond met je rondleidingsboekje en speel spellen uit de tijd van Ridder Hoen. Het kasteel is één van de best bewaarde en toegankelijke van Europa.  Weer of geen weer? Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is iedere dag leuk! Daarom ben je het hele jaar van harte welkom. We zijn bijna alle dagen geopend van 10.00 – 17.30 uur.

Tip! ‘Versleutelde verhalen’
Onze nieuwe multimediale tour, ‘Versleutelde Verhalen’, neemt je mee op een reis door de middeleeuwse geschiedenis van het kasteel. Deze interactieve tentoonstelling laat de geschiedenis tot leven komen als nooit tevoren. Je krijgt als kasteelbezoeker zelfs een eigen sleutel om de interactieve tentoonstelling te activeren! Een beleving voor families én voor geschiedenisliefhebbers

Wil je alvast even binnenkijken?
Ga dan naar www.virtueelkasteel.nl. Beleef de levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s of speel de schattenjacht.

BEZOEK

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.