Het Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - Rotterdam

Het Industriegebouw – Van Tijen Event space

TYPE

modernistisch bedrijfsverzamelgebouw

CAPACITEIT

Groepen van 30 (zittend) tot maximaal 50 (staand) personen

LOCATIE

Rotterdam

Hiding in plain sight, dat is de Van Tijen event space van Het Industriegebouw. Van vergadering tot teamuitjes en van workshops tot (kleine) congressen; voor elk van deze activiteiten biedt deze ruimte het ideale decor. Naast meetings en brainstormsessies is de ruimte ook bijzonder geschikt voor borrels with a view.

Het Industriegebouw
Het Industriegebouw is gerealiseerd in 1952 in opdracht van de gemeente in het naoorlogse Rotterdam. Het ontwerp werd getekend door de legendarische architect Hugh Maaskant, in samenwerking met Willem van Tijen. Het was destijds één van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland. In redelijke staat van verloedering werd Het Industriegebouw (HIG) in 2015 gekocht door Rotterdamse investeerders met durf en hart voor de stad. Het rijksmonument van 22.000 m2 stond toen praktisch leeg. Het idee om dit icoon van de Rotterdamse wederopbouw weer in volle glorie te herstellen en naar zijn oorspronkelijke staat en functie terug te brengen was geboren. Eind 2022 zit het gebouw praktisch vol met meer dan 280 bedrijven, een levendige community van meer dan 1000 professionals en een grote diversiteit aan kwalitatieve horeca en retailconcepten.

Inrichting en sfeer
In onze event space, combineren we de industriële elementen van een rijksmonument Het Industriegebouw, een midcentury wederopbouwicoon, met moderne designelementen en kunst. Denk hierbij aan custom made vergadertafels van studio Piet Hein Eek, comfortabele stoelen van Hay en servies van Vincent van Duysen voor Serax. Verder prijkt er een eyecatcher van Robert Zandvliet aan de muur en biedt de panoramische ruit uitzicht over de skyline van Rotterdam. Bij mooi weer kan de glaswand volledig weggeschoven worden en geniet je zowel binnen als buiten.

Kosten
Op aanvraag

Type Events
Meeting, presentaties en borrels

Capaciteit
De Van Tijen event space is dagelijks te boeken van 09:00 tot 23:00 uur door groepen van 30 (zittend) tot maximaal 50 (staand) personen.

Faciliteiten
Wifi, 65-inch LED monitor, flip-over en schrijfwaren

Catering
Voor de catering werken we zoveel mogelijk samen met onze favoriete lokale horecapartners zoals breakfast diner by Jarmusch, Man met Bril Koffie, thee van Wilder Land en fine dining restaurant Héroine. Maak je liever gebruik van je eigen catering, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Ook voor al je andere speciale wensen ben je bij ons aan het juiste adres.

Activiteiten
Het Industriegebouw organiseert ook activiteiten. Deze zijn te vinden in onze activiteitenagenda.

Fotografie door: Michèle Margot, Sophia van den Hoek en Ossip van Duivenbode.

Het Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - RotterdamHet Industriegebouw – Van Tijen Event space - Goudsesingel 66 - Rotterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.