Hotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - Nieuwersluis

Hotel Flora Batava

TYPE

Villa

PERSONEN

45 kamers, 2 vergaderzalen en een restaurant voor 80 personen

LOCATIE

Nieuwersluis
Hotel Flora Batava

Flora Batava is een idyllisch gelegen boutique hotel aan de rivier de Vecht. De traditie van gastvrijheid komt hier opnieuw tot leven in de 45 kamers en suites, restaurant Bloei, een theehuis en twee vergaderzalen. De bijzondere ligging nodigt uit om ontdekt te worden. Wij kijken er naar uit je te mogen verwelkomen!

Het hotel ligt op Buitenplaats de Vijverhof. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve op 14,5 hectare grond en stichtte de buitenplaats de Vijverhof. Agnes liet bij de buitenplaats een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aanleggen.

Als botanicus kweekte ze meer dan 400 planten en nodigde ze kunstenaars uit om haar flora en fauna te schilderen. Agnes Block was de eerste botanicus in de Nederlanden die er in slaagde een vruchtdragende ananasplant te kweken.  Haar verhaal is een grote inspiratiebron voor het hotel.  Het huidige landhuis dateert uit 1866 en is een rijksmonument.

Het Vechtgebied is een prachtig gebied rijk aan landgoederen, kastelen en forten. We inspireren je graag om dit historisch en cultureel rijke gebied te ervaren en informeren je over alle activiteiten, culturele evenementen en natuurlijke hoogtepunten. We hebben mooie fiets en vaarroutes beschikbaar en je kunt bij ons een (elektrische) fiets of sloep huren.

Ons hotel heeft een zeer ontspannen sfeer en is slim ontworpen om aan de behoeften van onze gasten te voldoen. Sommige kamers hebben een balkenplafond, een Frans balkon, uitzicht op de Vecht of de prachtig aangelegde tuin. Alle kamers hebben grote ramen, prachtige lampen en bloemsierkunst. De heerlijke bedden zijn speciaal ontworpen voor Flora Batava.

In de keuken van restaurant Bloei werken we met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Ons menu is samengesteld met passie voor de smaken en veelzijdigheid van Nederlandse producten. Het team streeft ernaar om je te verrassen met gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken.

Interieurfoto’s zijn van Sanne Motza en foto’s binnenzijde van Thea van den Heuvel

Hotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - NieuwersluisHotel Flora Batava - Rijksstraatweg 6 - Nieuwersluis


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.