Herengracht 474 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

16

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Herengracht 474
Vraagprijs: 7.150.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1669
Ligging: aan water, in centrum
Oppervlakte: 843 m²

Het Erfgoedhuis – Er zijn weinig panden aan de gracht die de beleving en het gevoel van 200 jaar geleden in de Grachtengordel zo goed oproepen als dit prachtige en indrukwekkende pand in de Gouden Bocht. Groots, indrukwekkend en rijkelijk versierd, verwelkomt het pand elke bezoeker en biedt inzicht in de culturele rijkdom van de stad.

Met een totale gebruiksvloeroppervlakte van 843 m², verdeeld over zeven verdiepingen, beschikt het pand momenteel over elf vertrekken. Ondanks dat het pand decennia als kantoor in gebruik is geweest, heeft het zijn allure en sfeer behouden. Het pand is daarmee op zoek naar een liefhebber en een kenner die de waarde erkent en de ambitie heeft om het met respect te restaureren.
Dit grachtenhuis biedt ongekende mogelijkheden en is multifunctioneel te gebruiken. Met een prachtige, vrije binnentuin op het zuiden kan men genieten van de rust van de keurtuinen.

Wij nodigen u graag uit om dit zelf te ervaren en te beleven. Deze verrassing zal menigeen in de verleiding brengen om hier te investeren in een toekomst met een bijzondere geschiedenis. Het pand verkeert in goede en authentieke staat van onderhoud, maar modernisering en verbouwing tot een modern woonhuis is vereist. Zie ter inspiratie de indelingsvarianten.

Ten behoeve van de restauratie is er de mogelijkheid tot Rijkssubsidie voor het instandhouden van Rijksmonumenten en financiering tegen gunstige rentetarieven bij het Nationaal Restauratiefonds.

Rondleiding
Begane grond
Het pand heeft een entree op stoepniveau, die toegang geeft tot een lange gang met marmeren vloeren en lambriseringen. Deze gang leidt naar een indrukwekkend trappenhuis dat het voorhuis en achterhuis verbindt. De trap is meteen de eye catcher. Op de begane grond bevinden zich drie grote vertrekken, waarvan één in het achterhuis met dubbele openslaande deuren die direct naar de tuin leiden.

Bel-etage
De bel-etage is groots en voornaam, met hoge plafonds die een gevoel van ruimte en grandeur geven. Zowel in het voorhuis als in het achterhuis zijn er drie grote, rijk versierde stijlkamers in rococostijl, die een frivole charme uitstralen. Aan de grachtzijde bieden drie grote ramen over de volle breedte een prachtig uitzicht op de gracht, waardoor men zich waant in de Gouden Eeuw. Aan de tuinzijde bevindt zich wederom een stijlkamer die imponeert, met mooi strijklicht dat de kamer extra allure geeft.

Eerste, tweede en derde verdieping
De eerste, tweede en derde verdieping zijn ruim van opzet en hebben hun karakter behouden. Deze etages lenen zich perfect voor het inrichten van slaapkamers, badkamers en kleedruimtes. Dankzij de overvloedige ruimte en uitstekende verhoudingen zijn deze verdiepingen eenvoudig in te delen en aan te passen aan diverse wensen. In de vorige eeuw werden deze etages al als slaapvertrekken gebruikt, wat hun geschiktheid voor moderne bewoning benadrukt.

Zolderverdieping en kelder
Het grachtenhuis beschikt over een gigantische zolder, die in vroegere tijden diende voor handelswaar. Daarnaast is er een kelder, ideaal als wijnkelder voor de echte liefhebber. De tekeningen bevatten een indelingsvoorstel voor een woonfunctie ter inspiratie. Dit ontwerp voorziet in totaal 11 vertrekken, waaronder een woonkeuken aan de tuin, drie stijlkamers voor wonen, dineren en muziek, zes slaapvertrekken, een kleedkamer en een gym/yogaruimte. Verder is er een mediakamer, een waskamer, en volop bergruimte. De grootte van het pand maakt het geschikt voor een kantoor aan huis of meerdere bewoningen.

De achtertuin
De tuin is een verborgen schat, een oase van rust en groen in de stad. De binnentuinen aan de grachten staan al bekend als blue zones, en deze keurige binnentuin zal men zeker verrassen. Gelegen op het zuiden, heeft de tuin een diepte van circa 23 meter. Het groen van de omliggende tuinen biedt de nodige privacy en creëert een bijna parkachtige sfeer. De tuin grenst aan een grote ruimte die geschikt is als woonkeuken, wat bijdraagt aan het gebruik en genot van deze buitenruimte. De begane grond beschikt over een gang die apart naar de tuin leidt, waardoor men gemakkelijk toegang heeft tot deze serene plek.

Buurtgids
Het Erfgoedhuis ligt in de Gouden Bocht, dit is het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam, tussen de Vijzelstraat en de Leidsestraat. Aan dit gedeelte van de grachten, aan de rand van het centrum van Amsterdam, kan er rustig worden gewoond en/of kantoor worden gehouden. De drukte en gezelligheid zijn gemakkelijk op te zoeken. Het Rembrandtplein, het Amstelveld, Nieuwe Spiegelstraat en de Leidsestraat zijn op een steenworp afstand gelegen. Hier zijn talloze food hotspots te vinden zoals Zero Zero, Pasta e Basta, Greenwoods Keizersgracht en Patisserie Holtkamp. Naast een aantrekkelijke woonomgeving kenmerkt de locatie zich ook als een werkgebied waar diverse representatieve bedrijven gevestigd zijn.

Bijzonderheden
• Gelegen in de Gouden Bocht
• Ruime achtertuin van circa 163 m²
• Mogelijkheid tot omzetting van kantoorfunctie tot bestemming wonen
• Rijksmonument
• Eigen grond

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Herengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - AmsterdamHerengracht 474 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.