Herenweg 46 - Hoogwoud

Hoogwoud

TYPE

Monument

KAMERS

15

LOCATIE

Hoogwoud
Adres: Herenweg 46
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1868
Ligging: in centrum, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 622 m²

Alleen zien is geloven, dit is echte perfectie..
Als ruim honderd jaar historie, pure schoonheid en hightech woongenot samenkomen, wat kan een mens zich dan nog meer wensen? Een royale achtertuin misschien? Een grote hobbyschuur (met woonstudio erboven)? De mogelijkheid om er met twee gezinnen te wonen? Of om een middelgroot bedrijf met werkplaats aan huis te runnen? Geloof het of niet: deze monumentale stolp en voorhuis bieden het allemaal. En dat in een fijn, springlevend dorp. Een bizar totaalpakket. Van sfeervolle opkamers met originele sierplafonds en schouwen tot vingerafdruk deursloten, noodstroomvoorziening, sauna en camerabewaking. Met liefde tot in de puntjes afgewerkt, is hier een meesterwerk geleverd.

Het voorhuis, een voormalig rentenierswoning is onder andere voorzien van vier slaapkamers, twee badkamers en verschillende leef-vertrekken.
De boerderij is ingericht als kantoor met diverse voorzieningen zoals meerdere keukens, toiletgroepen en een voormalige werkplaats. Deze is overigens nieuw in de verf en brandschoon.

Kom binnen
De rentenierswoning heeft karakteristieke houten zonneluiken, een rijk gedecoreerde entree en een monumentale loopbrug. Hiermee is deze woning al sinds 1868 een markante verschijning aan de Herenweg. Wat ooit is gebouwd als renteniershuis, is nu een ongekend fijn woonhuis met onder meer vijf slaapkamers, twee badkamers en een sauna. Volop ruimte en comfort, in een volmaakt gerestaureerd monument.
Vanaf de eerste stap die u binnenzet, voelt u de rust en warmte van een huis met historie. Hoge kamers, prachtige tegelvloeren, sfeervolle houten inbouwkasten, authentieke details en toch strak en licht. Met overal shutters op maat en vloerverwarming.
Aan de ene kant van de hal vindt u de eetkamer en luxe keuken, gescheiden door de originele kamer-en-suite. De keuken bevat een robuust fornuis, stoomoven, sudderplaat, teppanyaki plaat, wijnkoelkast en granito werkblad. Er is al een vergunning aanwezig om hier openslaande tuindeuren te plaatsen. Aan de andere kant van de hal bevindt zich de tweede voorkamer: een knusse ruimte met gaskachel in de oude schouw. Daarachter een weelderige badkamer met separaat toilet en urinoir. Open de kastdeurtjes boven het ligbad en kijk ongestoord tv. Het trapje naar beneden leidt naar devolgende verrassing: de sauna.
Tot slot is de vroegere opkamer aan de achterzijde nu een fijne (werk)kamer met vaste kasten en een bedstee. Zelfs het kattenoograam is voorzien van shutters. De hal eindigt in de verbindingsruimte tussen het voorhuis en de boerderij.

De stolpboerderij is ook een monument, daterend uit 1910. Het bevatte woonruimtes, maar werd vooral gebruikt om de koeien te melken en de oogst uit de boomgaard te verwerken. De enorme inhoud biedt nu een zee aan mogelijkheden, van royaal wonen tot bedrijf aan huis of zorgfunctie. Rondom uitstekend geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en van buiten met de grootst mogelijke zorg in oude glorie hersteld. De boerderij heeft drie toegangen van buitenaf en een binnendoor. Laatstegnoemde bevindt zich in de gang die de boerderij verbindt met het voorhuis. Deze deur leidt naar ‘de groene kamer’, zoals ook de oorspronkelijke bewoners het al noemden. Gevoelsmatig hoort deze kamer bij het voorhuis. Het is voorzien van een meterslange wandkast, wasmachine-aansluiting en een badkamer met toilet. Dat maakt het geschikt als slaap-, hobby- of praktijkruimte. De groene kamer grenst aan de volgende multi-inzetbare ruimte, nu oefenruimte voor de drummer des huizes. Het vierkant en de dars zijn omgetoverd tot een strakke garage c.q. werkplaats. Grote ingang, veel licht en hoogte, vloerverwarming, krachtstroom, perslucht, water en waterafvoer: alles is er. Zelfs de oude balken in het zicht en wanden in de originele kleur blauw. Rechts van de werkplaats bevinden zich de luxe uitgevoerde waskamer (met meterkast) en een extra werkkamer. Achterin de boerderij vindt u een doucheruimte met heren- en damestoilet. Hoogwaardig sanitair, een gestorte granieten vloer, maatwerk houten deuren: ook hier is alles tiptop afgewerkt. Waar vroeger de koeien op de regel stonden, is nu een luxueuze relax- en trainingsruimte. Het originele balkenplafond en het binnenmuurtje bij de keuken herinneren aan weleer. De L-vormige ruimte met tuindeuren is ook om te bouwen tot woonkamer. Vergunningen voor extra grote raampartijen zijn al aanwezig. Opnieuw een unieke aanblik. Rondom het vierkant is één grote, open kantoorvloer gemaakt, rustend op de in 2008 aangebrachte staalconstructie. Hier is ruimte voor minstens tien werkplekken. De ene kant van de U-vorm eindigt in de kantine met keuken. Aan de andere kant vindt u een dames- en herentoilet, berging en een enorme serverkast. Kortom, een werkomgeving die de productiviteit op elke mogelijke wijze stimuleert, inclusief airco, automatische luchtverversing en de eeuw-oude constructiebalken als sfeerbepalende elementen.
Op de tweede verdieping valt u in de volgende verbazing. Hier, in het hart van het vierkant, bevindt zich nog een kantoorruimte of slaapkamer van zo’n 8 bij 11 meter. U maakt er met gemak twee vertrekken van. Stroom- en datapunten genoeg. En ook deze verdieping heeft een massief houten vloer, keukenblok en toilet.
Zelfs de punt (zolder) van de boerderij is klaar voor gebruik. Geïsoleerd en ingetimmerd, met de originele katrol voor de hooibalen als historisch aandenken. Wordt het kantoor, slaapkamer of chillroom?

Bijgebouw
Op het erf staat een schuur van ca. 45 m². De ronde ramen, sierlijke gootsteunen en gevelmakelaars op de punten verraden de mate van aandacht waarmee dit in 2010 is gebouwd.
Het is volledig geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming op de begane grond. Behalve veel ruimte biedt het alle denkbare gemakken zoals overheaddeuren, een keuken en een toilet.
Op de verdieping is een heerlijke woonstudio gecreëerd. Strak, licht en sfeervol afgewerkt, geheel volgens de hoge standaard van de andere gebouwen. Ideaal voor oudere kinderen of als B&B.
Tot slot is er de kelder, zo groot als de schuur zelf. Nóg een keer zo veel opbergruimte dus, voor al uw tuingereedschap, verzamelingen of winkelvoorraad. Ook vindt u hier de beregeningsinstallatie en het noodstroom aggregaat.

Buiten
Het perfect onderhouden perceel van bijna 4.000 m² is omringd door water. De monumentale loopbrug is met grote zorg teruggebracht in oorspronkelijke staat. Aan deze kant van de woning staan ook beuken uit de tijd dat de Herenweg nog Zuiderweg heette. Auto’s betreden het perceel via de statige brug met nummer 44. De elektrische poort is voorzien van afstandsbediening en camerabewaking. Het pad leidt naar de schuur en het grote erf achter de boerderij. Aan de boet (met wtw-unit) hangt een laadpaal.
De tuin langs de Oeverwal is verdeeld in een gazon met beschut terras (naast het voorhuis) en een grasveld met boomgaard (naast de boerderij). Sommige fruitbomen zijn een eeuw oud en geven nog steeds volop vruchten. Aan de andere kant van de woning verdelen hagen en poorten de tuin. Naast privacy vindt u hier kleurrijke borders, strakke gazons en mooie bomen. Maar ook een trampoline, jeu-de-boules-baan, twee fijne terrassen en grote bakken om te moestuinieren.

Omgeving
De woning is gelegen in het kindvriendelijke Hoogwoud dat landelijk ook bekend staat om zijn tuin- en woonbelevingscentrum De Boet. Vanaf de woning bent u binnen enkele wandel, fiets en/of auto minuten in het gezellige dorpscentrum. Hier vindt u de supermarkt en overige essentiële winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Tevens zijn er leuke horecagelegenheden, waar u heerlijk op het terras van een hapje en drankje kunt genieten. Voor een meer uitgebreide winkelkeuze bent u binnen 15 minuten in Hoorn en zelfs Amsterdam is niet ver weg. U heeft de mogelijkheid tot verschillende sportactiviteiten zoals tennis, voetbal, hockey, zwemmen en ook de fitnes is in de buurt. Bent u een natuurliefhebber? U kunt al fietsend of wandelend genieten van het prachtige uitgestrekte landschap. Lagere scholen en de kinderopvang met BSO liggen beide op korte afstand van de woning. De hogere scholen bevinden zich in Hoorn en/of Heerhugowaard, maar die zijn gemakkelijk te bereiken met de bushalte om de hoek. Ook de uitvalswegen liggen in de nabije omgeving.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Herenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - HoogwoudHerenweg 46 - Hoogwoud


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.