Hoofdstraat 6 - Zwiggelte

Zwiggelte

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Zwiggelte
Adres: Hoofdstraat 6
Vraagprijs: 1.290.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1892
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 372 m²

Charme, karakter, ruimte, kwaliteit, luxe, duurzaamheid en vrijheid. Deze verbouwde Saksische boerderij heeft het allemaal. En dat ook nog eens in Zwiggelte, een van de charmantste levendige boerderijdorpen van Drenthe. In het dorp, maar met veel privacy en vrije uitzichten.

De boerderij met een oorspronkelijk bouwjaar in 1892 is van 2000 tot 2002 geheel gerestaureerd in samenspraak met monumentenzorg. Dit heeft geresulteerd in een smaakvolle ruim opgezette woning, waarin duidelijk niet is bespaard op materiaalkosten. De zolder over de gehele woning is klaar voor een verdere invulling. Tot op heden was deze ruimte niet nodig, maar kan zo worden ingericht.

De tuin is met zorg aangelegd en uitstekend onderhouden. We treffen een dobbe aan, een siertuin, een moestuin diverse zitjes en een fraaie boomgaard. Mogelijkheid om overdekt verwarmd buiten te zitten, maar ook in de volle zon of juist de schaduw onder de oude bomen. Een kas is aanwezig een schuur dienende als houtopslag en buitenberging en tenslotte een schuur met ruimte onder de open kap voor bijenvolken in verband met de boomgaard.

Het leefgedeelte van de boerderij, de gehele begane grond, is voorzien van vloerverwarming.
Het voorhuis biedt ruimte aan een luxe landelijke keuken, die door een aan beide kanten zichtbare houtkachel wordt gescheiden van de eetkamer. Deze beschikt over gebrandschilderde bedstee wanden die in gebruik zijn als kasten en tevens toegang bieden tot de nieuwe kelder met stahoogte.
Aan de andere kant van het voorhuis treffen we de opkamer boven de niet meer in gebruik zijnde oude kelder, se woonkamer met uitzicht op de tuin enerzijds en de houtkachel als het koud en donker is buiten anderzijds.
De centrale hal , met doorzicht tot de nok van het huis, leid via een galerij naar de baander aan de achterzijde. Ondertussen treffen we aan de galerij de master bedroom met badkamer en bijkeuken aan, alsmede de twee gastenkamers met gezamenlijke badkamer. De vide geeft extra ruimte en licht aan de galerij.

De verdieping, bereikbaar vanuit de centrale hal, beschikt over een royale overloop en zolders over het voor en achterhuis. Deze zolders zijn momenteel nauwelijks in gebruik, maar bieden voor grotere gezinnen een zee aan ruimte om verblijfsruimten te creëren.

De voormalige schaapskooi ( met geïsoleerde vloer en wanden, ruim 200m² en met een zolder van ca. 110m²) is bereikbaar vanuit de bijkeuken en natuurlijk van buiten. Deze is opgesplitst in een werkplaats en een garage, waarin moeiteloos vier auto’s kunnen worden gestald, terwijl een camper of caravan hier ook ondergebracht kunnen worden.
De zolder is via grote luiken benaderbaar en goed bruikbaar.

De boerderij is een rijksmonument, ingeschreven onder no. 47007. Dit kan leiden tot fiscale en financiële voordelen bij de bekostiging van het onderhoud (in stand houding).

De boerderij komt in het najaar beschikbaar voor levering, echter niet eerder dan dat het bouwproject van verkopers tot een afronding is gekomen.

Het prachtige boerderijendorp Zwiggelte ligt tussen Westerbork en Hooghalen. Assen is een autokwartiertje verderop. Westerbork met al haar voorzieningen en horeca op 3 km afstand maakt de ligging van het dorp comfortabel.

Hoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - ZwiggelteHoofdstraat 6 - Zwiggelte


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.