Hoogeind 17 - Leerdam

Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Leerdam
Adres: Hoogeind 17
Vraagprijs: 1.495.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1631
Ligging: vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 407 m²

Het Hooge Huis; voormalig jachthuis van Kasteel Ter Leede. Een historische woonboerderij, geschikt voor dubbele bewoning, op een landelijke doch centrale locatie.

Het rieten dak omhult als een warme deken dit rijksmonument uit 1631. De typische vormen van het voor- en achterhuis komen prachtig uit in het glooiende samengestelde dak. De ramen met roedeverdelingen steken fraai af en schenken een liefdevol accent aan het schilderachtige tafereel. Het ‘Hooge Huis’, zoals de oudste hoeve uit de regio heet, dankt zijn naam aan de ligging op de beste en droogste plek; de Schoonrewoerdse Stroomrug. Een rug van zand die ooit in een oude loop van de rivier de Linge is afgezet. Een garantie voor droge kelders en een stabiele bodem, waardoor de pracht en praal van dit voormalige jachthuis behorend tot Kasteel Ter Leede goed bewaard is. De authentieke voedertroggen op de terp aan de achterzijde van de boerderij, waar het vee bij hoog water in veiligheid werd gebracht, zijn de stille getuigen. Ook binnen leeft de geschiedenis voort. De originele, grote schouw met voormalige broodoven in de woonkeuken vangt alle blikken. In de living onderstrepen de zichtbare gebinten zowel de royale afmeting van het vertrek als het geborgen karakter. Het vleugje stoerheid van de sterke dragers sluit naadloos aan op de oorspronkelijke vormen van de achterzijde van de boerderij waar de living is gesitueerd. Het oog voor detail en de unieke combinatie van oude elementen met hedendaags comfort komen in alle dertien vertrekken tot uiting. Met als resultaat een behaaglijk en stijlvol interieur. Ook de grote tuin is ronduit elegant. Het hoger gelegen terras aan de boerderij onder de pergola en de druif oogt vriendelijk en nodigt uit om te genieten van het uitzicht over de tuin en de omringende landerijen. De boomgaard herbergt een rijkdom aan verschillende vruchten en in de tuin ravot u heerlijk met de kinderen of kuiert u met gasten onder begeleiding van kwetterende vogels.

Dubbele bewoning
Landelijk wonen in het oudste huis van de regio. De boerderij is met tien slaapkamers en vier badkamers ook geschikt voor dubbele bewoning. Het volledig geoutilleerd gastenverblijf biedt volop mogelijkheden om alle heerlijkheden van de hoeve te delen. De grote schuur is een ideale stalling voor een camper of caravan, een oldtimer of een fijne opslag-/klus-/hobbyruimte.

Locatie
Leerdam ligt centraal in de driehoek A2-A15-A27. Ook beschikt de stad over een treinstation. Utrecht en Den Bosch bevinden zich op zo’n dertig minuten en Gorinchem op ruim 20 minuten.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Hoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - LeerdamHoogeind 17 - Leerdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.