Noordeinde 31 - Delft

Delft

TYPE

Monument

KAMERS

13

LOCATIE

Delft
Adres: Noordeinde 31
Vraagprijs: 2.375.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1811
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 474 m²

Rijksmonumentaal en solide grachtenpand met een woonoppervlak van circa 470 m2 en een royale, circa 12 meter brede parkachtige tuin met een lengte van maar liefst zo’n 100 meter en een garage voor het stallen van twee personenauto’s. Het totale perceel heeft een oppervlakte van 1305 m².

Aan de achterzijde van het perceel bestaat de mogelijkheid om te bouwen. Denk aan een grote garage, (tuin)huis, atelier et cetera.

Dit herenhuis ligt aan één van de mooiste historische grachten in het oude centrum van Delft.
Met zicht op het water van de brede gracht is het prachtig wonen met alle faciliteiten van het centrum op gunstige (loop-)afstand. De bereikbaarheid met de auto is desondanks goed. Aan de achterzijde kan er worden geparkeerd in de bijbehorende brede garage die je bereikt via de Wateringsevest. Ook aan de voorzijde langs de gracht kan er worden geparkeerd als je in het bezit bent van een parkeervergunning van de gemeente Delft

Wie over het Noordeinde loopt valt de rode, statige deur in de brede gevel direct op.
Aan de achterzijde wordt de aandacht getrokken naar de imposante tuin met oude bomen waarvan er een monumentaal is. De tuin is een oase van rust en biedt heel bijzonder ook privacy middenin de stad waar vogels vrij spel hebben. Je kijkt hier bijzonder mooi op de stijlvolle achterzijde van het huis met de fraaie empirische raampartijen en het gevel brede balkon.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Achter de opvallende voordeur bevindt zich de lange gang en hal met originele marmeren vloer.
Direct aan de voorzijde aan de gracht bevinden zich twee mooie kamers waarvan er 1 de woonkamer is die door de aanwezigheid van de en suite kamer separatie wordt afgescheiden van de statige achterkamer met houtkachel.
De andere kamer is thans in gebruik als muziekkamer en zou ook kunnen worden gebruikt als woonkamer, werkkamer, hobby ruimte, tv-kamer, game kamer of praktijk of kantoor aan huis.

In de hal springt de deur richting de tuin direct in het oog, maar ook het trappenhuis met bordessen.
Verder in de hal een toiletruimte en garderobe.
De woonkamer bestaat uit twee delen: een voorkamer en een achterkamer. De aanwezigheid van de prachtige schouw en vier meter hoge plafonds zorgen voor een sfeervol geheel. De woonkamer, met goed functionerende kachel, is ruim. Middels twee imposante deuren is de voorkamer af te scheiden van de achterkamer die thans in gebruik is als zitkamer.
Aan de achterzijde van het huis bevindt zich de woonkeuken. Op de keukenvloer liggen fraaie zwarte vloertegels. In de keuken, net als vanuit de woonkamer en de hal is er toegang naar de tuin en in de keuken bevindt zich tevens het toegangsluik richting de kelder.

Eerste verdieping;
De goed beloopbare stijlvolle trap in het ruime trappenhuis leidt naar de eerste verdieping.
De twee riante kamers aan de voorzijde van de eerste verdieping zijn in gebruik geweest als slaapkamers en bieden met hun grote hoge ramen een prachtig uitzicht op de gracht. De kamers staan via de tussengelegen walk in closet in verbinding met elkaar. Aan de achterzijde bevinden zich nog een ruime vierde en vijfde slaapkamer. Verder op de eerste verdieping een royale moderne badkamer met ligbad, dubbele wastafel, toilet en inloopdouche en ene wasmachineruimte met deur richting het tuingerichte balkon.

Tweede verdieping;
Op de tweede verdieping zijn vijf slaapkamers, volop bergruimte en een bijzonder ruime overloop.

Vliering
Een grote vliering bevindt zich in de nok van het pand die via de losse trap op de tweede verdieping is te bereiken.
De vliering wordt thans voor opslag van spullen gebruikt.

Bijzonderheden/Kenmerken:
– Bouwjaar 1811;
– Rijksmonument;
– Goede staat van onderhoud;
– Woonoppervlakte circa 470 m2
– Perceelgrootte 1305 m2 (Eigen grond).

Noordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - DelftNoordeinde 31 - Delft


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.