Orthenstraat 75 - 's-hertogenbosch

's-hertogenbosch

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

's-hertogenbosch
Adres: Orthenstraat 75
Vraagprijs: 2.000.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2021
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 241 m²

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE CATO TV VIDEO!

Met passie en een fijn oog voor detail en comfort, is in 2020/2021 aan de Orthenstraat in ’s-Hertogenbosch een magnifieke stadsvilla gecreëerd. Een exemplaar met de allure van een New Yorks loft. High-end, maar op een fijnzinnige manier. Met maatwerk interieur van luxe en natuurlijke materialen, tot in de perfectie afgestyld. Warm en stijlvol. Een plek waar bewoners volop wooncomfort genieten. Met drie slaapkamers, twee badkamers, kantoorruimte en een fijn buitenterras in de binnenstad van Den Bosch is dit een plek voor iedereen. Voor de echte liefhebber wiens hart sneller gaat kloppen van ultiem comfort midden in de stad.

De Orthenstraat is een sfeervolle, verrassend rustige straat, vrij van busverkeer in hartje ‘s-Hertogenbosch. Omringd door karakteristieke panden, maakt de straat deel uit van de historische binnenstad, bekend als een van de mooiste in Nederland. Met icoon de Sint-Jan, de prachtige Binnendieze en vele musea die de stad rijk is.

De Orthenstraat is de perfecte plek om te wonen, omdat bewoners hier alleen de lusten van de stad ervaren. Het is de ideale mix van stadse levendigheid en een rustige omgeving. Met alles op loopafstand. De Uilenburg, maar ook de Korte Putstraat, met trendy eetcafés, restaurants en terrassen. Met aan de rand van het stadscentrum het Zuiderpark én ‘t Bossche Broek.

Een weelde aan natuur in de vorm van een schitterend natuurgebied eindeloos te fietsen en te wandelen is. “In hartje binnenstad regelen we kleine boodschappen, doktersafspraken, kinderopvang, de basisschool en de tandarts te voet. Alle supermarkten bezorgen tot aan de voordeur en de snelweg is binnen enkele minuten te bereiken.”

DUURZAAMHEID

Deze stadsvilla is in 2020/2021 optimaal geïsoleerd en heeft een energielabel A (geldig tot en met 2034). Het dak is compleet vernieuwd en voorzien van isolatiedakplaten. De vloeren zijn geïsoleerd met geëxpandeerd polystyreen en de gevels zijn voorzien van PIR-platen.

Voor de verwarming van de woning zelf wordt gebruik gemaakt van een Nefit HR cv-combi-ketel, ondersteund door vloerverwarming als hoofdverwarming op alle woonlagen. Tevens is er airconditioning aanwezig voor zowel verwarming, ventilatie als koeling, waardoor het binnen altijd aangenaam vertoeven is. Om de energie-efficiëntie verder te verhogen, zijn nagenoeg alle ramen voorzien van dubbel- en hoogrendementsglas.

5 KWALITEITEN VAN DEZE INSTAPKLARE, EXCLUSIEVE STADSVILLA IN CENTRUM ‘S HERTOGENBOSCH MET DUBBELE PARKEERLIFT, WAAR EEN RUSTIGE WOONOMGEVING EN DE STADSE LEVENDIGHEID SUBLIEM SAMENKOMEN

1. Ultiem comfort
Een stadsvilla met New Yorkse allure die met passie en precisie is gecreëerd. High-end en warm, met complete domotica, maatwerk interieur, drie slaapkamers, twee badkamers, kantoorruimte en een buitenterras. Ultiem comfort in het hart van Den Bosch.

2. Stadse levendigheid en rust
Orthenstraat is een sfeervolle, opvallend rustige eenrichting-straat, vrij van busverkeer in de historische binnenstad. Bewoners genieten hier van stadse levendigheid zonder de lasten. Met trendy Uilenburg op loopafstand en natuurgebied Het Bossche Broek binnen handbereik.

3. Inpandig parkeren
De autolift is een verrassende eyecatcher. Het systeem maakt inpandig parkeren voor twee auto’s mogelijk, uniek in de binnenstad. Extra pre: het is niet noodzakelijk om een auto naar buiten te rijden om plaats te maken voor de andere.

4. Multifunctioneel souterrain
Het souterrain is een ideale aanvulling op de bovenliggende verdiepingen. Het is multifunctioneel en is te gebruiken als kantoor aan huis of als extra leefruimte in de vorm van een expositieruime, fitnessruimte of een ontspanningsruimte.

5. Zonnig buitenterras
Het terras, een verlengstuk van de woonkeuken, biedt rust nabij het bruisende hart van ‘s-Hertogenbosch. Omgeven door leilindes, genieten bewoners hier van privacy, groen en zonnige dagen.

INDELING – ENTREE MET INPANDIG PARKINGSYSTEEM
Stap binnen, ervaar de unieke entree en sta prompt ‘oog in oog’ met twee inpandig geparkeerde bolides. De karakteristieke gevel verraadt geenszins dat bij binnenkomst de blik meteen valt op een autolift. Het is misschien wel de grootste verrassing van deze fijne stadsvilla. Het veilige, luxe en ruimtebesparende parkeersysteem maakt het mogelijk om maar liefst twee auto’s inpandig te parkeren. Zo’n honderd jaar geleden ging achter de gevel van de Orthenstraat 75 een garage voor de brandweer schuil.

De dubbele deuren, de hoogte bij binnenkomst en een foto uit die periode herinneren nog aan die tijd. Diezelfde ruimte doet vandaag de dag dus nog altijd dienst als garage. “Of het een jongensdroom was? Het was vooral onze wens om in de binnenstad te wonen met voldoende parkeerruimte als absolute voorwaarde. Dat vonden we in dit huis. Waar sommige straatgenoten vijftien minuten wandelen naar hun eigen parkeerplaats, rijden wij onze auto’s in een handomdraai naar binnen”, vertelt de heer des huizes. Door de aanwezigheid van een geavanceerd camerasysteem staat veiligheid hierbij voorop. Nog een pluspunt: eerst de ene auto naar buiten rijden om plaats te maken voor de andere, is bij dit systeem overbodig. Door de hoogte (ruim vier meter) en de aanwezigheid van een souterrain maakt de ene auto inpandig plaats voor de andere.

ONTVANGSTRUIMTE, SOUTERRAIN MET KANTOOR EN GYM
Een aantal treden omhoog is het een ware beleving om linea recta richting de maatwerk bar te wandelen. Een echte beleving, want aan de linkerzijde lonkt een bundel licht in de vorm van een elegante binnentuin. Een centraal middel(licht)punt van deze stadsvilla, die op elke verdieping een essentiële sfeermaker vormt met optimale daglichttoetreding. In z’n huidige vorm kent de huidige bar meerdere functies. Wie thuiswerkt in het souterrain pauzeert en geniet bijvoorbeeld van een welverdiende latte macchiato. Wie heeft gesport, drinkt hier een glas water en maakt zijn ultieme hersteldrank, maar hier zijn ook de lekkerste aperitieven en digestieven geserveerd tijdens fijne thuisdiners. Laat ideeën en mogelijkheden rustig de revue passeren. De fraaie trap naar beneden leidt naar het souterrain. Een ruimte om te werken en/of te studeren en te sporten.

EERSTE VERDIEPING – WOONKEUKEN
Neem de trap naar boven en wat opvalt, is dat de maatwerk kastenwand uit de bar/ontvangstruime in dezelfde stijl terugkomt op de eerste verdieping. De wand onttrekt het trappenhuis aan het zicht en biedt ook heel veel extra bergruimte. Licht en ruimtelijkheid zijn bijvoeglijke naamwoorden die deze woonlaag goed omschrijven. De binnentuin speelt hierin uiteraard een grote rol. Maar kijk ook eens naar de brede, plafonhoge schuifpui in de woonkeuken. Wat een enorme hoeveelheid daglicht! De tijdloze maatwerk keuken bestaat uit een enorm eiland en een kastenwand, uitgevoerd in dezelfde luxe en natuurlijke materialen. Het creëert eenheid en rust en oogt warm en stijlvol. Het eiland bestaat uit een spoelgedeelte met Quooker en een werkgedeelte met geïntegreerde vaatwasser en Bora-kookplaat. Qua inbouwapparatuur is de keuken compleet. Want ook in de wand is inbouwapparatuur ondergebracht. Van de koelkast en de vriezer tot een koffieapparaat en een combi-magnetron/oven. Als vanzelfsprekend is er daarnaast, in de wand maar ook rondom het keukeneiland, voldoende bergruimte voor keukenbenodigdheden. Liefhebbers voor koken halen hier hun hart op.

EERSTE VERDIEPINNG – BUITENTERRAS
Door de aanwezigheid van de glazen pui is het terras letterlijk een verlengstuk van de woonkeuken. Open de deur, neem plaats op de loungebank en de binnenstad van ’s-Hertogenbosch voelt mijlenver weg. Vlak bij het bruisende hart van de stad is verkeer hier namelijk nauwelijks te horen. Wel het geluid van vogels en in de verte van kinderen die buiten ravotten. In de lente en zomer dragen de leilindes zorg voor volledige privacy en een groene touch. Op deze plek ervaren bewoners in het voorjaar de lentezon.

Behoefte aan meer groen? Wandel dan in enkele minuten naar bijvoorbeeld het Zuiderpark of bezoek het iets verderop gelegen heerlijke Bossche Broek.

EERSTE VERDIEPING – LIVING
Volg de zichtlijn vanuit de keuken, langs de maatwerk kastenwand en ontdek de living aan de voorzijde van het huis. Een plek waar de huidige bewoners het allerliefst hun tijd doorbrengen. “Vanwege de hoeveelheid licht en de ruimtelijkheid. Het is toch nog nauwelijks voor te stellen dat deze verdieping ooit bestond uit vijf kleine ruimtes? Samen met onze architect hebben we de ruimte opnieuw gecreëerd en het optimale eruit gehaald. Over de kleinste details hebben we nagedacht. Van de aanwezige domotica tot de zichtlijnen, het lichtplan en het afstylen met een interieurarchitect en de vrouw des huizes. Lofts in New York vormden hiervoor een inspiratiebron.” De openheid die deze stadswoningen typeert, is ook kenmerkend voor de woonkamer. De binnentuin draagt bij aan de totstandkoming van die loftachtige setting. De living en de woonkeuken zijn duidelijk van elkaar gescheiden, maar staan toch met elkaar in verbinding.

TWEEDE VERDIEPING
Achter de maatwerk kastenwand gaat het trappenhuis schuil. Een ogenschijnlijk verborgen deur leidt naar de hal met de trap naar de tweede verdieping. ‘Comfort en luxe’ zijn het sleutelwoorden van deze bovenste woonlaag. Ook hier is een grote maatwerk kastenwand gerealiseerd. Goed voor nog veel meer extra bergruimte. Deze woonlaag telt daarnaast drie slaapkamers, twee badkamers en een apart toilet. Kenmerkend voor de slaapkamer aan de voorzijde zijn de maatwerkkasten en het geïntegreerde bureaumeubel. De kleinste slaapkamer, grenzend aan de binnentuin, leent zich ook uitstekend als garderobe inloopkamer en biedt toegang tot een kleine bergzolder.

De masterbedroom voelt met de loft-achtige indeling aan als een luxe hotelsuite. De prachtige badkamer 1 is en suite, maar duidelijk van de slaapkamer gescheiden. Deze badkamer is symmetrisch vormgegeven met aan weerszijden van de identieke wastafels. Daar tegenover – in het midden uitgelijnd – staat het ligbad met erachter de inloopdouche. Tel hier de zachte, natuurlijke kleuren en materialen bij op en de ruimte bevat genoeg ingrediënten om een ‘wellnessgevoel’ teweeg te brengen aan het einde van de dag. Het toilet is apart op de verdieping ondergebracht. De tweede badkamer op deze verdieping is uitgevoerd in dezelfde natuurlijke tinten als ook materialen, en is een maatje kleiner. De ruimte is voorzien van een inloopdouche en een wastafel.

HISTORIE
In 2001 is deze voormalige garage van de brandweer aan de Orthenstraat 75 verbouwd. Dat werk betrof een nieuw dak en het opschonen van de stalling voor de eerste Bossche brandweerwagens.

De voormalige brandweerkazerne was ook in gebruik als stalling voor de burgemeestersauto. Na een restauratie in 2006 deed de hal dienst als locatie voor een Bossche kunstenares.

In de loop van de jaren dertig – bij de bouw van de brandweerkazerne – werd ook de aanpassing van Orthenstraat 75 meegenomen tot regionale commandopost. Er kwam een nieuwe gevel in en het steegje werd afgesloten.

HUIDIGE BESTEMMING
Orthenstraat 75 is gelegen in het omgevingsplan gemeente ’s-Hertogenbosch i.c. “Binnenstad”, “Paraplubestemmingsplan Bezorgfuncties, afhaalzaken en ondersteunende horeca”, “Paraplubestemmingsplan woningsplitsing, verkameren en parkeren”. U kunt deze plannen raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl of via omgevingswet.overheid.nl

In artikel 4 van de voorschriften van “Binnenstad” is onder de bestemming “Centrum” aangegeven onder 4.1. a tot en met f waar de gronden voor bestemd zijn ten aanzien van begane grond en kelder. De tweede en hogere bouwlagen zijn bestemd voor wonen.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

Orthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenboschOrthenstraat 75 - 's-hertogenbosch


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.