Putterstraat 25 - Heusden

Heusden

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Heusden
Adres: Putterstraat 25
Vraagprijs: 1.295.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 271 m²

Charmant, royaal, smaakvol en compleet zijn onder andere kenmerken van deze stadsvilla. De woning is gelegen aan één van de mooiste en rustigste straten in de authentieke vestingskern. Om de hoek vindt u de Botermarkt en Vismarkt met gezellige winkels, diverse horeca, én elke donderdag verse boodschappen van de markt! Ter ontspanning nodigen de mooi onderhouden vestingwallen, en de Stadshaven uit voor een wandeling. Hier ademt u de historie, de sfeer van weleer.

De stadsvilla met Rijksmonumentale status biedt luxe en ruimte en is bovenal uitstekend onderhouden, een bijpassend koetshuis biedt ruimte aan veelvoud van gebruiksfuncties met een logeerruimte op de verdieping. Denk daarbij aan mantelzorg of aan diverse aan huis gebonden beroep/bedrijf !

De vrij gelegen achtertuin met binnenplaats en buitenzwembad is een lust voor het oog. Parkeren op eigen terrein achter de gesloten poort is uniek in de Vesting.

Ligging
De Vesting Heusden ligt zeer gunstig ten opzichte van ’s-Hertogenbosch en Waalwijk en is tevens tussen de polders en het weidse waterrijke landschap van het land van Altena gesitueerd. Het Bourgondische Bossche stadscentrum is via de nabijgelegen A59 met de auto in ongeveer 10 minuten te bereiken. Ook Natuurpark de Loonse en Drunense Duinen is op korte afstand gelegen.

Oorspronkelijk bouwjaar: ca. 1775
Restauratie en renovatie: ca. 1990
Vernieuwing stofferring en inbouwkasten: 2003
Soort: Monumentale stadsvilla

Woonoppervlakte woonhuis: 271 m²
Woonoppervlakte bijgebouw: 99 m²
Perceeloppervlakte: 785 m²
Inhoud woonhuis: 1.012 m³
Inhoud bijgebouw: 425 m³
Verwarming: c.v.-ketel (Remeha 2019), deels vloerverwarming
Isolatie: Grotendeels dubbel glas, deels muurisolatie, dakisolatie

Stadsvilla van topklasse!

Begane grond
Entree met voorname hal met vaste garderobekast, toilet, trapopgang en dubbele deur naar de living. Living met zitkamer, eethoek, bibliotheek met passend wandmeubilair en een tuinkamer met grote glaspuien, het geheel is voorzien van vloerverwarming. Door de openslaande tuindeuren is de achtertuin direct bereikbaar. Aangrenzend de woonkeuken en bijkeuken. De woonkamervloer is voorzien van een hoogwaardige houten vloer, de wanden en het plafond zijn gestuukt.

Eerste verdieping
Via de overloop zijn alle vertrekken bereikbaar. Het betreft vier slaapkamers waarvan er een in gebruik is als kledingkamer, direct daarnaast de ruime ouderslaapkamer met eigen badkamer. De badkamer is voorzien van ligbad (whirlpool), douchecabine en wasmeubel. De etage biedt nog een derde en vierde slaapkamer en een tweede badkamer en een separaat toilet.

Tweede verdieping
Via vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar, thans in gebruik als zolderbergruimte. Met een kleine aanpassing is de enorme ruimte uitstekend geschikt voor meerdere (slaap)vertrekken.

Het koetshuis
Multifunctioneel koetshuis met grote deuren aan de voor- en achterzijde en openslaande tuindeuren aan de zijde van de achtertuin. Het verwarmde bijgebouw (met vloerverwarming op de begane grond) is door het vele glas uitstekend te gebruiken als werk-/atelierruimte, maar ook voor stalling van auto’s of boten. De verdieping is via een vaste trap bereikbaar en biedt een grote ruimte, geschikt voor meerdere doeleinden. Een kleine kitchenette en een badkamer met douche, toilet en wastafel geeft logees alle comfort en privacy. De binnenplaats is via grote poorten te bereiken en biedt toegang tot het koetshuis en de achtertuin.

Badhuis met separate werkplek
In authentieke stijl gebouwd badhuis met een werkkamer, de zwembadinstallatie is naast een toilet en doucheruimte opgesteld. De werkkamer is de laatste jaren veelvuldig gebruikt als rustige thuiswerkruimte.

Achtertuin
De sfeervolle achtertuin is uitgerust met een verwarmd buitenzwembad met jetstream. De volwassen borders en een gazon passen uitstekend bij de hoogwaardige afwerking van het geheel. Achter in de tuin is een forse hobbyruimte opgesteld die plaats biedt aan twee (hobby) auto’s of desgewenst andere objecten, ook een vaste berging voor tuingereedschap is onderdeel van de ruimte.

Putterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - HeusdenPutterstraat 25 - Heusden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.