Sassenstraat 33 - Zwolle

Zwolle

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Zwolle
Adres: Sassenstraat 33 8011 PA ZWOLLE
Huurprijs: € 630
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 25 m2
In het Hof van Ittersum vind je een zeer opmerkelijk en sierlijk pand in de hoek van de Sassenstraat, ook wel bekend als het Karel V-huis. Hierin is per direct een prachtige bedrijfsruimte van 23,5 m² beschikbaar. Je kunt in dit kantoor je werkzaamheden midden in de hanzestad verrichten op een steenworp afstand van winkels, horeca, terrassen, culturele activtiteiten en festivals. Op deze Zwolse A-locatie nodig je het liefst elke dag klanten en relaties uit om hen te inspireren, maar je geniet evengoed zelf van de bijzondere details die in dit monumentale pand met veel zorg behouden zijn gebleven. Het goede nieuws: je hoeft alleen je spullen er nog neer te zetten, en je kunt aan de slag!

Deze historische kantoorruimte in het gerestaureerde Karel V-huis is modern afgewerkt mét behoud van de geweldige historische details: muurschilderingen, gewelvenkelders, oude balklagen en de meteen in het oog springende gevel uit de vroege Renaissance. In dit complex zijn drie kantoorunits op de begane grond, waarvan Hendrick de Keyser er nu één te huur aanbiedt. Op de eerste verdiepingen bevinden zich drie appartementen.

Indeling
Om met de deur in huis te vallen: de statige ingang van het Karel V-huis is representatief te noemen. Via de met marmer belegde centrale entreehal kom je in het ruime sfeervolle kantoor (23,5 m²) dat nu te huur is. Deze ruimte is gerestaureerd met een hoog afwerkingsniveau en ook hier vind je veel historische elementen, waaronder een heuse schouw. Het kantoor grenst aan een ruime (gemeenschappelijke) binnenplaats die via de grote raampartij een open gevoel aan de kantoorruimte geeft. Via de hal bereik je achtereenvolgens de gemeenschappelijke toiletgroep en een prachtige, zeer ruime, historische keuken (eveneens voor gemeenschappelijk gebruik). Een kopje koffie halen was niet eerder zo inspirerend!

Locatie
Centraal gelegen in het historische centrum van Zwolle. Het Hof van Ittersum is in de hele regio een begrip omdat het in de voorgaande eeuwen een van de meest aanzienlijke woonhuizen van Overijssel moet zijn geweest (ja, zelfs in Madurodam is een maquette-versie te bewonderen). Wanneer je jouw werkzaamheden hier uitoefent word je onderdeel van de rijke geschiedenis van dit complex. Sassenstraat 33 is gelegen in het hart van de vesting, temidden van alle reuring van Zwolle. De locatie is bereikbaar per auto, fiets en OV, en in de nabije omgeving is volop parkeermogelijkheid.

Bijzonderheden

  • Monumentaal en zeer karakteristiek pand in de historische binnenstad van Zwolle.
  • Zowel het exterieur als interieur zijn beeldbepalend en inspirerend.
  • De historische keuken en de buitenruimte zijn voor gemeenschappelijk gebruik.
  • Veel authentieke elementen en kenmerken van dit prachtige pand in het hart van Zwolle zijn bewaard gebleven.
  • Parkeervergunning mogelijk.
  • Het pand is voorzien van centrale verwarming middels gas, een alarm- en brandmeldinstallatie (BMI).  

Sassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - ZwolleSassenstraat 33 - Zwolle


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.