duurzaamheid 1

Monumentenportaal:

voor iedereen die een monument

wil beleven, kopen of huren.

duurzaamheid 1

Duurzaamheid

De vraag naar duurzame oplossingen is bij restauratie en herbestemming van monumenten steeds prominenter aanwezig. In een monument zijn niet alle standaard duurzaamheidsmaatregelen mogelijk maar als er rekening gehouden wordt met de monumentale waarde kan er nog steeds veel.

U kunt op veel eenvoudige manieren snel energie besparen, door bijvoorbeeld energiezuinige verlichting te gebruiken, de CV goed in te regelen en tochtstrips te gebruiken. Ook goed onderhoud helpt energie te besparen. Een overzicht van meer eenvoudige en snelle maatregelen staat hier.

Wilt u aan de slag met zonne-energie of andere alternatieve energiesystemen of wilt u isoleren? Ook hier zijn voldoende mogelijkheden voor monumenten beschikbaar. Ventileren en isoleren kan het binnenklimaat in een historisch gebouw drastisch veranderen, met mogelijke vochtproblemen en een ongezond binnenmilieu als gevolg, het is daarom belangrijk om dit van te voren goed uit te (laten) zoeken. Meer informatie over de diverse maatregelen staat hier.

Er zijn diverse financiële mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energie besparen, zoals een lening of financiering van een op monumentengebied deskundige bank. 

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.