Nationaal Monumenten Portaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.
Slider

Verkopen

Afhankelijk van uw wensen kunt u uw monument verkopen via een gewone makelaar of een makelaar gespecialiseerd in het verkopen van monumenten. Een monumentenmakelaar heeft gevoel voor monumenten en beschikt dankzij zijn/haar ervaring en opleiding over specifieke kennis die voor de verkoop van een monument van toegevoegde waarde is.

Afhankelijk van het type monument en de locatie kunt u eventueel voor ‘stille verkoop’ kiezen. Bij stille verkoop wordt de verkoop zoals de naam al zegt niet aan de grote klok gehangen en dus niet, niet herkenbaar of alleen gericht op de doelgroep online gepubliceerd. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen dat de locatie en adresgegevens van uw monument alleen bekend gemaakt worden aan serieuze kandidaat-kopers. Een stille verkoop maakt de onderhandelingspositie van de verkoper sterker en is vooral aan te raden als uw monument in een of meerdere opzichten schaars is of wanneer u bijvoorbeeld een oplevering op langere termijn wilt afspreken.

Bij het verkopen van erfgoed gaat het vaak niet alleen om het verkopen van de stenen maar ook om het overbrengen van gevoel en liefde voor een object. Daarom kan het prettig zijn om voor een monumentenmakelaar te kiezen. Hun netwerk bestaat uit liefhebbers van erfgoed, mensen of bedrijven die op zoek zijn naar iets bijzonders en direct of op termijn en de potentie zien in een gebouw.

Neem voor meer informatie over het verkopen van uw monument contact met ons op.

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).