ik heb een monument 1

Monumentenportaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.

ik heb een monument 1

Verkopen

Afhankelijk van uw wensen kunt u uw monument verkopen via een gewone makelaar of een makelaar gespecialiseerd in het verkopen van monumenten. Een monumentenmakelaar heeft gevoel voor monumenten en beschikt dankzij zijn/haar ervaring en opleiding over specifieke kennis die voor de verkoop van een monument van toegevoegde waarde is.

Afhankelijk van het type monument en de locatie kunt u eventueel voor ‘stille verkoop’ kiezen. Bij stille verkoop wordt de verkoop zoals de naam al zegt niet aan de grote klok gehangen en dus niet, niet herkenbaar of alleen gericht op de doelgroep online gepubliceerd. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen dat de locatie en adresgegevens van uw monument alleen bekend gemaakt worden aan serieuze kandidaat-kopers. Een stille verkoop maakt de onderhandelingspositie van de verkoper sterker en is vooral aan te raden als uw monument in een of meerdere opzichten schaars is of wanneer u bijvoorbeeld een oplevering op langere termijn wilt afspreken.

Bij het verkopen van erfgoed gaat het vaak niet alleen om het verkopen van de stenen maar ook om het overbrengen van gevoel en liefde voor een object. Daarom kan het prettig zijn om voor een monumentenmakelaar te kiezen. Hun netwerk bestaat uit liefhebbers van erfgoed, mensen of bedrijven die op zoek zijn naar iets bijzonders en direct of op termijn en de potentie zien in een gebouw.

Neem voor meer informatie over het verkopen van uw monument contact met ons op.

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.